http://www.psx-sense.nl/plaatjes_2011/img_4e0470ce25dd4.jpg

Cross Game Chat is ongetwijfeld de meest besproken feature die niet aanwezig is op de PlayStation 3. Dat Microsoft patenten heeft voor dergelijke functionaliteit is vaak een reden die je hoort, maar hier klopt helemaal niets van. Sony is volledig vrij om deze functie in te bouwen, dit was namelijk hetzelfde geval met custom soundtracks in games. De reden waarom dit niet in de PS3 zat was ook volgens velen het Microsoft patent, maar uiteindelijk heeft Sony het toch in de PS3 gekregen middels een firmware update.

Sowieso zijn de meeste firmware updates voor de PS3 meer irritant dan dat het daadwerkelijk loont, 90 procent van de tijd is het namelijk een firmware om de ‘stabiliteit te verbeteren’. Begrijp ons niet verkeerd, natuurlijk is dit belangrijk maar dat verbeteren is puur beveiliging aanscherpen en help je de eindgebruiker niet echt mee.

Nu heeft Sony wel Cross Game Chat in de nieuwe PS Vita gebouwd, waarom? Omdat de vraag nogal hoog lag bij PS3-gebruikers. Dit gaf Sony aan tegenover het Japanse Tech-On. Dus omdat alle PS3-gebruikers graag Cross Game Chat willen, doen ze het wel in de PS Vita, maar niet in de PS3. Volg jij het nog? Wij zijn namelijk helemaal de draad kwijt nu.

“The cross game chat function was included because the demand has already been received from PS3 users. “