Europese PS Vita-launch in 2012? Sony doet geheimzinnig

Er is de laatste tijd al veel rumoer omtrent de Europese launch van de PlayStation Vita. Sony heeft gezegd dat ze de PS Vita voor het eerst willen lanceren rond de feestdagen aan het einde van dit jaar en over de hele wereld moet de nieuwe handheld voor 31 maart 2012 uitkomen.

Voor Europa zal het waarschijnlijk sowieso 2012 worden voordat de PS Vita in de winkels ligt. Dit meldt een retailer die dichtbij Sony Computer Entertainment (SCE) staat.

“Sony know it’s effectively gifting the festive handheld market to 3DS – but is still really confident of a success. The overall strategy is that they want the hardcore to buy first and then spread the word. It’s a blow for us, but they think they can still do that in the UK without the Christmas sales boost.”

Verder doet Sony enorm geheimzinnig over de Europese releasedatum van de PS Vita en ook SCE UK zegt als antwoord op de vraag wanneer deze komt dat er tot op heden nog geen datum is vastgesteld.

“We haven’t announced a release date for Vita yet.”

 1.    63 XP
  Frankeyz's avatar

  Was toch al van plan hem te importeren dit maakt de keuze alleen maar makkelijker.

 2.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik was eerst van plan mijn 3ds te ruilen voor een Psp-Vita 🙂 nú niet meer 🙁
  tegen de tijd dat de Vita uit komt is mijn 3ds 2 games rijker MGS en RE die in 2012 uit komt. Ik ga ook geen 50 euro betalen voor een vita game die in JP nog maar 20 euro kost.