Hacker organisatie LulzSec neemt afscheid en vaart verder

Hacker organisatie LulzSec stopt ermee, althans dat hopen we. De afgelopen 50 dagen heeft LulzSec een vloedgolf aan hacks volbracht waardoor er een hoop vertrouwelijke gegevens op straat kwamen te liggen.

De groep wist onder ander bij Sony binnen te dringen, maar ook bij de CIA, het Amerikaanse Senaat, een pornosite en bij Bethesda Softworks. Tenslotte voerde ze een hoop DDoS attacks uit.

Op de website van hack organisatie LulzSec, Lulz Security, is te lezen dat de cruise van 50 dagen erop zit en dat ze verder zullen varen. Ze hopen schaamte, angst, haat maar ook liefde achter te laten bij sommige mensen.

Vorige week werd er een 19 jarige hacker uit Groot-Brittannië opgepakt op verdenking van cyberaanvallen. De Brit zou een van de meesterbreinen zijn geweest van LulzSec, maar de organisatie ontkracht dat gerucht echter.

Toch blijft het vreemd dat LulzSec juist nu opeens stopt. Zijn ze bang dat er meerdere hackers worden opgepakt? En denk jij det ze zullen terugkeren?

 

 1.    156 XP
  RRBFryslan's avatar

  Hopelijk zijn ze verstandig geworden

 2.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ze gaan samen met anon verder onder anti-sec oid dus of het nou echt stoppen valt te noemen… =(

 3. Anoniem -   
  mar's avatar

  It was fun while it lasted.

 4. Anoniem -   
  Vercetti's avatar

  Ik weet niet echt wat ik er van moet vinden.. Aan de ene kant was het gewoon verkeerd wat ze deden maar aan de andere kant was het ook wel amusement om landen als amerika zo makkelijk aan te pakken.

 5. Anoniem -   
  ezel's avatar

  @nis-gens:

  Lulzsec was juist een afsplitsing van Anonymous. 😉

 6.    844 XP
  thom430's avatar

  Tja, CIA aanvallen, hoe dom kan je nou werkelijk zijn?

 7. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  @thom430:
  …de CIA zelf zijn

 8.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Eens een hacker altijd een hacker

 9.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @ezel:
  Raar, aangezien ze beide in het begin aankondigde dat ze niks met elkaar te maken hebben. Tot ze een samenwerkingsverband oprichtte natuurlijk.

 10.    844 XP
  thom430's avatar

  @jurgenstil:
  Ga je nou werkelijk een retorische vraag beantwoorden?

 11.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Ze zijn gestopt op de geboorte dag van George Orwell (http://nl.wikipedia.org/wiki/George_Orwell). Dit lijkt me geen toeval. Ze hadden gewoon deze 50 dagen gepland. Jammer dat ze gaan maar je moet stoppen op je hoogtepunt natuurlijk.

 12. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  @thom430:
  ja, blijkbaar