Californië trekt wet in omtrent gewelddadige games

In het jaar 2005 is er een wet aangenomen in de staat Californië, Amerika voor het tegengaan van de verkoop van gewelddadige games aan jonge kinderen. Deze wet heeft zes jaar bestaan en is vandaag voor het eerst beoordeeld en ingetrokken. In Californië is het vanaf de dag van vandaag dus mogelijk voor minderjarige gamers om gewelddadige games te kopen.

Arnold Schwarzenegger, de voormalige gouverneur van Californië, was tegen deze intrekking van de wet. Hij gaf als argumenten de standaard dingen, zoals dat gewelddadige games psychologische problemen zou geven enzovoort. De rechters zeiden dat je juist ook heel veel leert van games en dat het kinderen verder brengt in hun educatie. Ook lieten ze zien dat het niet veel uitmaakt of ze het verbieden of niet, want de meest gewelddadige games worden het meest verkocht.

Zo verdient Activision miljarden per jaar aan de serie Call of Duty. Net zoals de Grand Theft Auto serie die door de Take Two wordt uitgegeven. Zelfs in Nederland hebben we een gewelddadige top ame. Killzone, de serie van Guerrilla games, en niet te vergeten de DICE serie Battlefield, die in de buurt van Call of Duty ligt. Het is dus nog even wachten voordat deze wet bij ons wordt ingetrokken.

 1.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Anders koopt je vader of je broer hem gewoon, toch :P?

 2. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  maar met films zou je dan toch precies het zelfde probleem hebben.

 3.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  ik vindt dat gebabbel van wel of niet zo stom, het is niet zo dat ik de nek van mn hond omdraai omdat ik CoD heb gespeelt. ik bedoel hou er gewoon mee op. als ik GTA wil dan krijg ik hem wel, of ik nou minderjarig ben of niet.

 4.    522 XP
  axeldc's avatar

  In Belgie krijgt een kind van 10 Cod mee. Als je in Engeland Crysis 2 wil kopen waarop de verpakking 16 staat en je bent 14,15 krijg je het niet mee. Waarom ? I don’t kwon.

 5.    321 XP
  Gangstha95's avatar

  Ach ja, ik ga toch altijd games kopen met mijn ouders want ik heb toch een chauffeur nodig pfffff..

 6.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  Ik speelde voor ’t eerst GTA (III) toen ik 7 was.. Nu ben ik een psychologisch gestoorde massamoordenaar die iedereen die hij niet mag om het leven maakt met bazooka’s (NOT). Waar gaat het heen met deze wereld..

 7.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  ik moet er niet aan denk wat in Australië afspeel geen geweldsdreiging games mag verkocht worden lol

 8. Anoniem -   
  Ad's avatar

  ze hebben ook niks beter te doen

 9.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Alsof je pyscholigisch gestoord kan raken van een SPEL? ik speelde gta san andreas op mn 10de en met mij is alles goed haha:P

 10.    847 XP
  Thijs's avatar

  Mijn broertje speelde GTA SA op zijn 7/8e, en het is een hele massamoordenaar de buren zijn gisteren begraven en en en ik heb al steekwonden en de hond (NOT)

  Die wet maakt echt niets uit.

 11.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Jaa het maakt trouwens toch niks uit want de mensen komen heus wel aan een COD bijvoorbeeld

 12.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @Patrick.G: iedereen, hij liegt, hij heeft mij vermoordt 🙁

 13. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  …ik speelde veel gewelddadige games, waardoor ik uiteindelijk naar een psychiater werd gestuurd. Na verschillende onderzoeken heb ik nu de diagnose psychopathie en zit ik in de meeste gevallen in de isoleercel ZONDER een ps3.
  ..gewoon belachelijk!

 14.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  GTA 2 op mn 8ste dat was de shit.:P

 15. Anoniem -   
  PS3>XBOX360's avatar

  Alsof die wet cht nageleeft wordt, ik kan hier in alle speelgoedwinkels in de buurt 16+games kopen.

 16.    3745 XP
  vinnie1234's avatar

  Nederland krijgt de winkel een boete van 400 euro als ze onder leeftijd verkopen, en de persoon die verkocht krijgt persoonlijk ook boete van 400 euro 😐 En officieel een strafblad 😐
  Nederland moet volgen. Is zelfs zo erg dat koop ik game van 16+ en ben 15 en me pa is mee. Dat als ik wil betalen en me pa er naast staat dat dit STRAFBAAR is 😐 Belachelijk 😀

  Nederland moet zeker deze wet ook afschaffen 😛

  ps. ben nu oud genoeg om te kunnen kopen dus persoonlijk doet het met niet veel meer 😛

 17. Anoniem -   
  coolboy234's avatar

  Gangstha95 zo doe ik dat ook ;p

 18. Anoniem -   
  coolboy234's avatar
 19.    24 XP
  Beaf-cake's avatar

  Bij media markt krijg je gewoon alles mee hoor? Ik ben nu 16 maar toen ik 15 was kreeg ik ook al alles mee daar.. Bij intertoys doen ze wel altijd moeilijk

 20. Anoniem -   
  Jeroen's avatar

  In Nederland zal deze wet nooit worden ingetrokken en dat komt door twee dingen: de stupide mensen van de regering en natuurlijk omdat ze hier alleen maar aan geld denken. Moet je nagaan, iedere winkel krijgt een boete wanneer ze games aan minderjarigen gaan verkopen. Dat is toch makkelijk geld verdienen!
  Ik denk dat (bijna) iedereen er wel mee eens is: er moet is een wet komen die het verbied om zulke wetten te bedenken!