Het is vanaf vandaag mogelijk om een demo van Motorstorm Apocalypse te downloaden vanuit de PlayStation Store. Sony wil hiermee de verkoop van de game wat stimuleren door mensen over de streep te trekken met een demo inclusief de mogelijkheid om online te kunnen racen. De demo is beschikbaar tot 7 juli, dus maar zeven dagen.

In de demo heb je de beschikking over vijf van de dertien voertuigen waarmee je over drie van de 35 tracks kunt racen. Online race je tegen zestien andere gamers en het is ook mogelijk om met een split-screen online te racen. Het ranking- en reward systeem is ook te gebruiken zodat je de behaalde punten kunt gebruiken om tegenstanders te verslaan door een betere tijd of score neer te zetten.

De tracks waarop je kunt proberen om in de zeven dagen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten zijn The Mile High Club, Off the Rails en Ship Shape. Wil je na het spelen van deze demo graag de volledige game hebben dan geeft Sony ook nog aan dat er ook al een gratis uitbreiding beschikbaar is met een nieuwe track inclusief tijdsverloop en wekelijkse challenges.