Vandaag zijn we gelukkig wel op tijd met een nieuwe aflevering van de wekelijkse ‘Dinsdag Blu-ray dag’ op PS3-Sense. Deze week komen er maar vier films uit op de doorzichtige disc, waaronder de prachtige film The Curious Case of Benjamin Button met Brad Pitt in de hoofdrol. Natuurlijk lichten we deze film er even tussenuit, samen met The Diary of Anne Frank en Seven Pounds. Voor diegene die van geschiedenis houdt, is de documentaire History of the World part I uitgebracht op Blu-ray Disc.

10 juni

The Curious Case of Benjamin Button – Warner Home Video
The Diary of Anne Frank – Twentieth Century Fox
History of the World part I – Twentieth Century Fox

11 juni

Seven Pounds – Sony Pictures

The Curious Case of Benjamin Button


Cast: Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond, Tom Everett
Regisseur: David Fincher
Speelduur: 166 minuten

Benjamin Button wordt op tachtigjarige leeftijd geboren in de jaren ’20 en verteld het verhaal over de jongen die omgekeerd zijn leven lijd. Al snel ontmoet hij Daisy en maakt met haar alles mee. De film neemt je mee naar leuke momenten, maar ook verdrietige en liefdevolle momenten. Benjamin Button is ontroerend en zeker niet te missen.

The Diary of Anne Frank


Cast: Millie Perkins, Joseph Schildkraut & Shelley Winters
Regisseur: George Stevens

Anne Frank was het meisje van Joodse afkomst wat op 13-jarige leeftijd onderdook in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij is wereldberoemd geworden door haar dagboek, die zij heeft bijgehouden tijdens haar laatste levensjaren en dagen ten tijde van deze oorlog. Terwijl Anne en zeven anderen twee jaar lang proberen te overleven horen zij beneden in de straten Hitler’s leger. Ondanks het feit dat zij is opgesloten houdt Anne een onophoudelijk geloof in de toekomst en behoudt zij het geloof in de mensheid.

Seven Pounds


Cast: Will Smith, Elpidia Carrillo, Rosario Dawson
Regisseur: Gabriele Muccino

Will Smith neemt weer een emotionele film voor zijn rekening na de prachtige film The Pursuit of Happiness. Ditmaal speelt hij een depressieve belastingambtenaar die zijn in het verleden gemaakt fouten wil herstellen. Als hij besluit om zomaar zeven onbekende mensen te helpen, ontmoet hij halverwege de bloedmooie hartpatiënte Emily. Hierdoor begint het hartverwarmende verhaal, vol met drama, liefde en emotie. Een echte film voor de echte filmliefhebber.

Dit was alweer de ‘Dinsdag Blu-ray dag’ van dinsdag 9 juni 2009. Volgende week weer een nieuwe aflevering en als je nog tips of suggesties hebt, kijk dan even hier en laat het weten.