granturismo5

Na het zien van de beelden op de E3 van Gran Turismo zijn we razend enthousiast geworden over Polyphony Digital’s aankomende game. De auto’s zien er zeer gedetailleerd uit en ook aan de omgevingen rondom de tracks is veel aandacht besteed. Ook heeft Polyphony Digital laten zien dat we aan de slag kunnen met Nascar en er is een officiële licentie te zien van het World Rally Championship. Daarnaast is er ook een schademodel aan de game toegevoegd waarmee er ook te zien is dat de raceauto’s ook stuk kunnen gaan. Het is allemaal veelbelovend en Polyphony Digital heeft nog meer dingen voor ons in petto.

Als de ideeën worden doorgevoerd, ziet het ernaar uit dat het customizen van je auto nog verder wordt uitgebreid. De exclusieve PlayStation 3 titel krijgt een webbrowser waarmee je onderdelen kunt kopen voor je auto. Denk aan motoren, uitlaatkleppen en andere soortgelijke onderdelen. Deze onderdelen kun je in iedere auto plaatsen, dus als je een Ferrari hebt kun je daar ook een Audi motor in stoppen. Je krijgt de volledige vrijheid om je auto aan te passen naar je eigen wensen en daarbij zijn de prijzen van de onderdelen hetzelfde als in het echte leven. Zo krijg je het gevoel alsof je echte onderdelen koopt voor je ultieme raceauto die je kunt kopen met het geld welke je hebt verdiend met het racen in de game.

Op dit moment weet Polyphony Digital nog niet zeker of dit aan de game wordt toegevoegd. Ook heeft de vader van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, aangegeven dat ze op een punt zitten waarmee de game op ieder moment op de markt gebracht kan worden. Als het aan hem ligt kunnen we de game volgende maand al in de schappen verwachten, maar hij verteld ook dat er altijd nog aan de game gewerkt kan worden. Zij willen er zeker van zijn dat Gran Turismo 5 tot in detail is uitgewerkt en alles perfect werkt. Daarnaast is het ook mogelijk om je garage te delen met de PSP-versie van Gran Turismo 5. Zou het wellicht zo kunnen zijn dat Gran Turismo 5 gelijktijdig wordt gereleased met de PSP-versie van de game of dat zij er langer aan willen werken om de game nog completer en uitgebreider te maken? Mocht daar meer informatie over komen, dan kun je dat natuurlijk lezen op PS3-Sense, we houden je op de hoogte!