Dat de Uncharted serie en de Bioshock reeks beiden behoorlijk goede games bevatten is geen geheim. Dat ontwikkelaars hier en daar wel eens wat ideeën van elkaar overnemen is ook geen nieuw fenomeen. Maar dat de Uncharted serie eerst behoorlijk wat weg had van de Bioshock reeks?

Volgens Evan Wells, de vice-president bij Naughty Dog, had het originele Uncharted wel wat weg van de onderwater wereld van Bioshock. Zo speelde Drake’s Fortune zich eerst af in een soort onderwater faciliteit. De game was in deze staat aan Sony aangeboden en geaccepteerd, dus ze zagen wel wat in een onderwater Uncharted. Wellicht dat we dit dus nog gaan terug zien in het volgende deel van Uncharted.

Evan Wells zei vervolgens nog dat de Bioshock serie oorspronkelijk weer op Uncharted leek, waarbij de game zich juist afspeelde op een tropisch eiland. Natuurlijk was dit slechts een geintje maar ook dit is opzich wel weer een interessant scenario. Wat denken jullie, is er nog hoop voor een onderwater avontuur voor Drake?