Killzone 3 slechtst verkopende game in franchise


Sony en Guerrilla Games zullen zich vanaf heden twee dingen moeten afvragen: Ten eerste: ‘Wat is er mis gegaan?’ en ten tweede: ‘Gaan we door met de Killzone reeks?’ Dit naar aanleiding van de tegenvallende verkoopcijfers van Killzone 3 in vergelijking met zijn voorgangers.

Killzone 2 heeft in totaal 2,660,415 stuks verkocht. Het succes van Killzone 2 gaf de aanleiding om direct met Killzone 3 te beginnen. Er was een grote groep trouwe fans opgebouwd die de multiplayer lang bleef spelen, maar daar ook erg veel klachten over had. Guerrilla Games luisterde naar deze klachten en beloofde bij haar nieuwe game met een sterker verhaal en verbeterde multiplayer te komen, maar niets was minder waar. Vele gamers waren teleurgesteld in de aanpak van de nieuwste Killzone. En de cijfers liegen er niet om.

Killzone 3 heeft in totaal 1.6 miljoen stuks verkocht, wereldwijd. Ook al lijkt dit aardig veel, voor een game als Killzone 3 valt dit toch zwaar tegen. Nu is de vraag of Guerrilla Games komt met een vervolg of dat ze wellicht een andere weg inslaan. Feit blijft dat Killzone 3 de slechts verkopende titel in de franchise is.

Boxshot Killzone 3

Killzone 3

Releasedatum:
25-02-2011
Genre:
Shooter
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

17 reacties

 1.    479 XP
  ajaxkoen1993's avatar

  Jammer, had ik niet verwacht!

 2. Anoniem -   
  Merlin's avatar

  Gek he…. nou dit was al voorspeld toen de eerste alpha werd getoond, en luisteren naar de community? dus niet.
  Grootste reden dat KZ2 een succes is geworden waren de publieke custom games waarin je maps, perks en wapens kon uitschakelen zodat jou room soms maanden lang online bleef.
  Al snel na de Alpha release werd duidelijk dat er van dit concept werd afgezien en men met het zgn Matchmaking systeem in zee wilden gaan.
  Maar ondanks de daarom enorme protesten op het KZ forum waar men vooral gurilla probeerden duidelijk te maken dat deze dingen cruciaal zouden zijn om van KZ3 een sucess
  te maken bleef men halsstarrig weigeren om het oude concept terug te brengen.

  Dus eigen schuld dikke buld, voor mij geen KZ4 meer.

 3. Anoniem -   
  Rik's avatar

  Dit lijkt me toch een beetje voorbarig.. je wil de verkopen van een game die nu max. een half jaar oud is vergelijken met een game die al meer dan 2,5 jaar uit is?
  Dan kun je over elk vervolg wel zeggen dat het tegenvalt. Gekeken naar de huidige verkopen van ongeveer 20.000 per week en de nog te komen prijsdalingen zou de 3 miljoen zeer reëel zijn.

 4. Anoniem -   
  Merlin's avatar

  Dat is onzin want een game moet binnen enkele weken zijn geld opbrengen, alles wat daarna binnenkom is peanuts natuurlijk.
  Begrijp me niet verkeerd maar als je killzone 3 speelt, dan kom je in vele half lege lobby’s
  en speel je een hele avond tegen dezelfde spelers.
  Nope is geen verassing voor me.

 5.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  vond de campaign zelf baas
  maar de multiplayer zuigt hard

 6. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  alles wat in killzone 3 zit zoals exo jetpacks wapens en levels online had zoals ik al zei toen de eerste beelden van kz3 online stonden gewoon dlc moeten worden voor kz2 zo voelt het voor mij aan

 7.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  @Merlin: En dat kan nu ook in Kz3 sinds een paar weken

 8.    228 XP
  Obvious's avatar

  Poep spel.

 9.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik zelf heb platunim gehaald en daarna niet gespeelt hij valt wel mee,, ik had veel meer verwacht..

 10. Anoniem -   
  ano's avatar

  Ik ga hem in ieder geval nog wel halen..erg vermaakt met de bèta multiplayer. Elk spel heeft wel zn foutjes en minpunten, toch is killzone 3 een dijk van een game. En dan nog niet te vergeten, de graphics en de sfeer. Het klopt deels dat je hiervan moet houden, maar dat het er, op zn eigen manier, subliem uit ziet, staat boven kijf.

  Het spel is het het geld echt waard, maar zelfs ik speel graag cod en andere spellen, dat ik besloot killzone te halen als deze wat goedkoper is. Ik ben trots op onze nederlandse gamedeveloppers, hulde aan guerilla.

  Offtopic: nog zon vet spel van nederlandse makeladij : Gatling Gears.

 11.    1949 XP
  elazzja's avatar

  Ze moeten een update 1.5/2.0 maken met een nieuwe survival game mode voor co op, meer operation maps en ranked custom servers. Dit gepaard met een relaunch inc dlc en je hebt een miljoen of twee erbij

 12.    6677 XP
  Myx's avatar

  Voor mij kwam het in een tijd uit dat niet gunstig was door me school. En nu maanden later heb ik hem nog steeds niet gekocht door andere spellen terwijl ik de beta echt erg goed vond.

 13.    162 XP
  madcat's avatar

  Onbegrijpelijk, de multiplayer van Killzone 3 is echt tien keer beter dan Killzone 2. Het speelt ook vloeiender en erg vette maps en wapens. Ik speel toch veel meer Killzone 3 dan COD. En de multiplayer is ook veel minder frusterend. Je krijgt tenminste niet elke 2 minuten een airstrike over je heen 🙂 Dit verdiend de game niet, jammer 🙁

 14.    143 XP
  Colonski's avatar

  komt inderdaad door teveel veranderingen tov KZ2. Teveel perks en upgrades waardoor de balans weg is. Luister naar je fans en why change a winning team. Improve KZ2 not change it!!!

 15.    152 XP
  Pipi's avatar

  Voor mij is het juist de beste game die ik heb (en heb er veel ook andere mp games als black ops). Shooters zijn mijn fav. games en Killzone 3 is mijn grootste favoriet, ik speel het elke dag wel een uurtje of 2 en heb zelfs vorige week de map pack bundel gekocht op PSN. Ook is het altijd druk bevolkt op de servers.

  Zowel de single player mode als (in het bijzonder) de multiplayer mode zijn naar mijn mening enorm verbeterd. De multiplayer bepaald ook de replay value en maakt dat je het spel nog lang na aanschaf speeld evenals de klassen waar je alles van wil unlocken zodat je het weer op telkens een andere manier kunt spelen.

  Ik vind KZ3 stukken beter als KZ2 maar dat is maar mijn mening.

  Ik hoop dat ze doorgaan met een eventuele KZ4 want deze zal ik zeker kopen.

  Nog 3 trophies en ik zit op 100% 😀

 16. Anoniem -   
  nishad's avatar

  Het is wel een leuke game met een goede SP en de MP is ook wel leuk.
  Maar op een of andere manier heb ik niet dat gevoel van “ja nog een potje, go go go”.

 17.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  KLopt naar mijn mening hebben ze te weinig geluisterd naar de splers van het 1ste uur.

PlayStation Now beta video lekt uit, toont Killzone 3 gameplay
Sony feliciteert gamers met hun platinum trofee
Oorlogs veteraan prijst Killzone en Fallout om hun ‘authenticiteit’
Maak je klaar voor kortfilm Killzone Intercept