Battlefield 3 introduceert Team Deathmatch modi

De strijd om de beste first person shooter blijft maar doorgaan. EA wil nu door middel van een nieuwe modi de gamer overtuigen te kiezen voor BF3. Beide giganten, Battlefield en Call of duty, hebben heel verschillende soorten gameplay. Battlefield is gefocust op teamplay. Het samenwerken om uiteindelijk de ronde te winnen is tekenend voor de gameplay van Battlefield. Call of duty daarentegen is meer gericht op de ‘lone-wolf’ gamer. Een rush-game waarbij de speler een zo hoog mogelijk KD ratio wil behalen.

Nu blijkt EA hier verandering in te gaan brengen met de introductie van Team Deathmatch in Battlefield 3. Dit zal de KD-ratio spelers uit de andere modi wegtrekken, maar ook een deel van de Call of Duty spelers zal overstappen op Battlefield 3, aldus Battlefield’s gameplay designer Alan Kertz.

Wat denken jullie. Heeft EA hiermee een goede zet gedaan in de strijd om de beste FPS te worden?

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  UnknownHard's avatar

  mhh, ik hoop dat dit niet ten kosten gaat van de teamplay, zolang het gescheiden blijft met andere speltype vind ik best, maar of het een goede zet is vraag ik me echt af, ik zit nou niet bepaald te wachten op 10 jarige die door de microfoon lopen te gillen (no thank you)

 2.    844 XP
  thom430's avatar

  Leuk, EA wil zeker dat BF3 CoD achterna gaat…

 3. Anoniem -   
  UnknownHard's avatar

  @thom430: Hou er wel rekening dat je dit speltype kan kiezen he, als je het niet bevalt doe je toch gewoon een andere speltype wat veel meer teambased is (rush)

 4.    844 XP
  thom430's avatar

  @UnknownHard: Dat is nogal obvious ja, en als het gewoon als Squad Deathmatch is als in BFBC2 heb ik er geen problemen mee, maar ik zo’n vermoeden dat hier meer aan de hand is. Het gaat erom waar de focus ligt, als die net zoals bij BFBC2 bij Rush ligt is er niks aan de hand.

  Maar ik snap überhaupt niet waarom een TDM modus nodig is, Conquest is in feite niet veel meer als TDM met 3 punten de je kan capturen.

 5.    522 XP
  axeldc's avatar

  Duidelijk een zet zodat er vaste Cod gamers gaan overstappen naar BF.

 6.    235 XP
  Poulske's avatar

  Dit vind ik niet leuk, nu gaan ze teveel CoD nadoen waardoor ik bang ben dat het hele Battlefield element verdwijnt.

 7. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  laat ze alsjeblieft overstappen naar bf zijn die k*t campers weg

 8.    228 XP
  Obvious's avatar

  “Call of duty daarentegen is meer gericht op de ‘lone-wolf’ gamer. Een rush-game waarbij de speler een zo hoog mogelijk KD ratio wil behalen.”

  Ik weet niet welke mongool bovenstaand heeft verzonnen. Maar plaats aub geen achterbakse dingen zoals hierboven beschreven.

 9.    13 XP
  myro2004's avatar

  Op zich wel een goede zet maar aan de andere kant ook een teken van zwakte vind ik. Alsof door deze modi toe te voegen de helft van alle CoD spelers over zullen stappen op BF3. Dacht het niet. Als je die spelers wilt hebben en behouden zul je de gameplay (die ze gewend zijn) moeten evenaren van CoD. Dat is toch wel het grootste struikelblok denk ik voor EA, want daar zijn ze de afgelopen jaren toch op afgetroefd door Activision. Graphics zullen vele malen beter zijn als MW3 maar het draait vooral om gameplay. Het kan er nog zo mooi uitzien, als het niet lekker speelt zal het niet veel helpen.

 10.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  3 maal boven raar vraag

 11. Anoniem -   
  …..'s avatar

  Mensen die denken dat ze dit jatten van MW2. MIS! In BFBC2 hadden ze al een game mode genaamd squad teamdeatch match.

 12.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Ik denk dat ze: ‘de maps worden kleiner’ bedoelen 🙂

 13.    330 XP
  chocazz's avatar

  ze moeten gewoon hun eigen ding blijven doen, ik denk dat team deathmatch niet bij bf past.

 14. Anoniem -   
  monoliet's avatar

  er zijn ook veel mensen die denken aan hun statieken
  in btf. en ook solo spelen .

 15.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  Ik begrijp totaal niet wat hier erg aan is. Dit is juist goed, nu heb JIJ als gamer keus wat je wilt spelen, en ‘vertellen’ ze je dus niet welke gamemode je ‘moet’ spelen.

 16.    117 XP
  Four-Roses's avatar

  @ patty

  Daar sla je de spijker op z’n kop!

 17. Anoniem -   
  UnknownHard's avatar

  Squad teamdeath match is inderdaad al een soort teamdeath match, maar geef mij maar liever iets meer strategie en teamwork, gewoon samen met een squad rushen tegen de vijand (met teamspeak natuurlijk)

 18.    6677 XP
  Myx's avatar

  Snap niet waarom je kritiek moet hebben op iets wat niet eens verplicht is.

 19.    1693 XP
  chronic010's avatar

  @Sixstar6:

  Wat lul je nou weer allemaal? Heb je je eigen zinnen wel eens nagekeken??

 20.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @Poulske: ben bang dat het hele BF element verdwijnt? gast, alles blaast op en het ziet er 10x mooier uit

 21.    235 XP
  Poulske's avatar

  @Mark k.: Nee ik bedoel het hele idee van samenspelen in squad, Battlefield is een team based spel. 😛

 22.    139 XP
  Pipi's avatar

  Ik snap niet wat dit voor een verschil maakt maar ook met teamdeathmatch willen we natuurlijk bovenaan de lijst staan met beste KD verhouding. of je nou als team verliest of wint… tenzij je als winnend team extra XP krijgt.

 23. Anoniem -   
  Gamer's avatar

  Bf: conquest is vergelijkbaar met domination bij COD, verschil is alleen dat bij cod niemand punten secured. Alleen maar gamers die een hoge KD willen halen.
  Wat betreft de TD in BF3, geen voertuigen, kleinere levels en gewoon lekker knallen. Goede toevoeging. Orginele gamemodes blijven gewoon bestaan.
  Met andere woorden. BF3 owned MW3.

 24.    32 XP
  BEGeert's avatar

  Dat is nu niet echt een doorslaggevende factor imo

 25.    35 XP
  djeedjee's avatar

  omfg waarom moet dit nou weer gejat zijn van cod elke shooter heeft wel ene optie waarbij je een tegenpartij dood moet schieten, en verders dat er geen objectives zijn. En Bf kan je meestal gewoon nie met cod vergelijken want de gameplay is zoiezo anders, en dan bdl ik ook gewoon alles met gameplay…..

  en mij lijkt het eigenlijk wel leuk ik doe meestal rush en ik vroeg me altijd al af hoe het zou zijn emt maar 2 teams die tegen elkaar vechte dan 4 ofzo

 26.    524 XP
  Glennps3's avatar

  slechte zet!!!!!!

 27.    1 XP
  RMSSOLDIER's avatar

  BF is een WAR SIMULATOR en COD een ARCADE SHOOTER !!