Rockstar is niet meer van plan om de volgende game van Team Bondi uit te geven. Team Bondi is de ontwikkelaar van L.A. Noire, maar op de werkvloer was het echter alles behalve leuk. Uit interne e-mails blijkt dat Brendan, baas van Team Bondi, de grootste boosdoener is. Een ex-medewerker haalt in een mailtje hard uit naar Brendan. Brendan denkt namelijk dat het door zijn visie komt dat L.A. Noire zo’n groot succes is geworden.

Maar de ex-medewerker vindt juist dat het door Rockstar komt. Zij hielden het project in leven, door middel van Rockstar’s fantastische marketing en door Team Bondi financieel te blijven steunen. Als Rockstar Team Bondi niet had gesteund moest de studio haar deuren sluiten, aldus de mail van een ex-medewerker.

Rockstar was zelfs van plan om Team Bondi om te dopen in ‘Rockstar Sydney’. Maar naarmate de ontwikkeling vorderde en de uitgever moest werken met het management, bleek het een zeer slecht idee. Uitgever Rockstar keurde vreemde beslissingen die het management maakte af en raakte steeds meer betrokken bij de programmeurs, animatoren, en de artiesten. Team Bondi’s management beschuldigde Rockstar op haar beurt weer voor het nemen van teveel creatieve controle.

Onderstaande mail komt van Brendan McNamara, baas van Team Bondi, in de mail reageert hij op Rockstar’s redesign van het L.A. Noire logo en het ontbreken van een Team Bondi logo bij een aankondiging van de game.

Date: Monday, October 11, 2010

From: Brendan McNamara [Team Bondi founder]

To: Everybody List [everyone who worked for Team Bondi]

Every dog has its day and there’s going to be hell to pay for this one. I’ll never forget being treated like an absolute **** by these people.

Zo zie je maar dat de ontwikkeling nooit zonder slag of stoot gaat. Op de werkvloer moesten de makers ook erg lang doorwerken. En als je eerder wegging keken ze je met een boos gezicht aan.

 

Bedankt voor het geven van aanvullende informatie voor dit nieuwsbericht saidddd93, ook nieuws of aanvullende informatie doorgeven aan de redactie? Ga dan naar deze pagina.