Rockstar en ontwikkelaar L.A. Noire relatie ernstig beschadigd

Rockstar is niet meer van plan om de volgende game van Team Bondi uit te geven. Team Bondi is de ontwikkelaar van L.A. Noire, maar op de werkvloer was het echter alles behalve leuk. Uit interne e-mails blijkt dat Brendan, baas van Team Bondi, de grootste boosdoener is. Een ex-medewerker haalt in een mailtje hard uit naar Brendan. Brendan denkt namelijk dat het door zijn visie komt dat L.A. Noire zo’n groot succes is geworden.

Maar de ex-medewerker vindt juist dat het door Rockstar komt. Zij hielden het project in leven, door middel van Rockstar’s fantastische marketing en door Team Bondi financieel te blijven steunen. Als Rockstar Team Bondi niet had gesteund moest de studio haar deuren sluiten, aldus de mail van een ex-medewerker.

Rockstar was zelfs van plan om Team Bondi om te dopen in ‘Rockstar Sydney’. Maar naarmate de ontwikkeling vorderde en de uitgever moest werken met het management, bleek het een zeer slecht idee. Uitgever Rockstar keurde vreemde beslissingen die het management maakte af en raakte steeds meer betrokken bij de programmeurs, animatoren, en de artiesten. Team Bondi’s management beschuldigde Rockstar op haar beurt weer voor het nemen van teveel creatieve controle.

Onderstaande mail komt van Brendan McNamara, baas van Team Bondi, in de mail reageert hij op Rockstar’s redesign van het L.A. Noire logo en het ontbreken van een Team Bondi logo bij een aankondiging van de game.

Date: Monday, October 11, 2010

From: Brendan McNamara [Team Bondi founder]

To: Everybody List [everyone who worked for Team Bondi]

Every dog has its day and there’s going to be hell to pay for this one. I’ll never forget being treated like an absolute **** by these people.

Zo zie je maar dat de ontwikkeling nooit zonder slag of stoot gaat. Op de werkvloer moesten de makers ook erg lang doorwerken. En als je eerder wegging keken ze je met een boos gezicht aan.

 

Bedankt voor het geven van aanvullende informatie voor dit nieuwsbericht saidddd93, ook nieuws of aanvullende informatie doorgeven aan de redactie? Ga dan naar deze pagina.

Boxshot L.A. Noire

L.A. Noire

Releasedatum:
20-05-2011
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Rockstar
Ontwikkelaar:
L.A. Noire is nu beschikbaar, check hier PS4 screenshots
Gepubliceerd op 14 nov, 2017 om 15:28
Dit zijn alle Trophies van de L.A. Noire remaster
Gepubliceerd op 14 nov, 2017 om 10:39
Special: Kennismaken met de remaster van L.A. Noire
Gepubliceerd op 9 nov, 2017 om 16:01
L.A. Noire remaster toont zich in cinematische trailer
Gepubliceerd op 26 okt, 2017 om 17:06
 1.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Da’s wel heel jammer

 2. Anoniem -   
  Jaser's avatar

  ja, Rockstar wilt nou eenmaal een goede game met kwaliteit op de markt brengen. alle keuzes die zij gemaakt hebben zijn de juiste geweest. de baas van Team Bondi is blijkbaar een noob want hij weet dondersgoed dat Rockstar niet zoals Activision is 😉

 3.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  nu ja die mensen zijn ontslagen of opgestapt tijdens de ontwikkeling he
  het zal wel met non disclosure agreements te maken hebben
  of duidelijker gezegd … het is bedrijfsgeheim tot het product de deur uit is, je wil iig niet je baan kwijtraken en dan nog voor de rechter moeten verschijnen ook

  hoe team Bondi hier geweldig bezig is en Rockstar er een lesje van zou moeten leren is me trouwens volstrekt onduidelijk

  ja Rockstar moet beter opletten op wat voor mensen ze binnenhalen maar ze kunnen niet bij een extern bedrijf meer werknemers op de loonlijst zetten oid, zo van ‘hier heb je Jan, Piet en gekke Henkie die werken nu voor jullie … veel plezier ermee’

 4.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  RockStar zelf was ook niet bepaald een heilige. Ze hebben blijkbaar meer dan 100 namen van de credit roll geschrapt.

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Als de werksfeer zo was ben ik nog erg verbaasd dat het uiteindelijk zo’n goed spel is geworden.