Deus Ex: Human Revolution zit er inmiddels ook alweer bijna aan te komen met een release in eind augustus. Vaak geven uitgevers dan wat preview codes uit aan diverse journalisten om een leuke preview te kunnen typen, waarvoor men een zogenaamde ‘debug’ PlayStation 3 nodig heeft.

Deze previewcode wordt altijd verstuurd via een beveiligde methode, alhoewel hackers zich daar niet al teveel van aan trekken. Een groepje van vijftien Italianen heeft de previewcode namelijk gestolen van een Italiaanse website en heeft de code verspreid via diverse torrents.

Square Enix heeft gelijk juridische stappen genomen en heeft de hackers aangeklaagd. Kennelijk waren ze niet al te voorzichtig met het verbergen van hun identiteit, want Square Enix weet wie het waren. De eis? 5000 dollar schadevergoeding wat toch wel een vrij redelijk bedrag is, plus een verbod om de code nog verder te verspreiden. Of de hackers hiernaar gaan luisteren weten we niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Bedankt voor het melden saidddd93! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.