Nieuwe PlayStation 3’s kunnen geen Blu-rays meer afspelen zonder HDMI

Dat de PlayStation 3 een all-round entertainment apparaat is weten we allemaal wel van de ‘it only does everything’ reclames, maar dat hier vaak een addertje onder het gras zit ook. Zo zal de Blu-Ray functionaliteit in de nieuwe PlayStation 3’s niet voor iedereen werken.

In de huidige reeks PlayStation 3’s kan je Blu-Rays sowieso afspelen, of je je PlayStation 3 nou hebt aangesloten via component of via HDMI. Dit gaat met de nieuwe CECH-3000 serie echter veranderen, daar deze persé een HDMI verbinding vereisen. Sony had hierover het volgende te zeggen:

“Bij de nieuwe CECH-3000 serie is HDMI verplicht voor het afspelen van Blu-ray films in HD, zoals voorgeschreven staat in de AACS-standaarden. De PlayStation 3 blijft component ondersteunen voor gamen in HD en het streamen van content.”

Opzich is dit vrij logisch daar je de volledige kwaliteit van een Blu-ray niet echt mee krijgt met een component kabel, maar voor sommigen valt het misschien toch tegen.

 1.    210 XP
  Linkie3's avatar

  Dus je kunt blu-ray wel in sd kijken met component?

 2.    141 XP
  ray-play's avatar

  Ligt het aan mij of blijven ze features weghalen? Straks kan je niet meer gamen op de ps3 -___-

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Snap het probleem eigenlijk niet. Veel tv’s die component hebben, hebben ook hdmi aansluiting + het feit dat bluray kijken op een sd tv gewoon zonde is van je geld.

 4. Anoniem -   
  mike's avatar

  laatst op een slim versie bluray gekeken via scart (betere aansluiting was er niet in vakantiewoning) maar er was alleen maar zwart wit beeld. Via hdmi is de beste kwaliteit

 5. Anoniem -   
  sabasNL's avatar

  Erg begrijpelijk en waarschijnlijk niet voor veel mensen van belang, maar bespaart dit voor Sony echt zo veel geld dat ze her er per sé uit halen?

  Gamen met component kan nog gewoon, alleen zal je nu geen films kunnen kijken op je PS3 zonder HMDI.

 6.    510 XP
  Seven's avatar

  Waarom?… wat is het voordeel van het ontnemen van deze feature.
  Speciaal voor blu-ray films heb ik een HD-ready beamer hangen.
  Prima films kijken op 720P met uiteraard de component aansluiting.
  Hopen dat mijn huidige (3e) ps3 het niet begeeft…

 7.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @Seven: beter kijken op 1080 P

 8. Anoniem -   
  PSknul's avatar

  Umm, ik zie al een paar reacties van: “Ligt het aan mij of blijven ze features weghalen?” Ten eerste nee. Dit is alleen op de nieuwe (Zuiniger en goedkopere) ps3 slim model. Op je huidige console zal niks veranderd worden.

  (zal ook moeilijk gaan want ze kunnen niet met software je hardware uit je console halen, tenzij ze het met software uitschakelen maar dat tezijde, zal namelijk toch niet gebeuren)

  En het is ook logisch dit maakt de console goedkoper,zuiniger en hij can nog iets compacter misschien. En zeg nou zelf, ga jij een ps3 aansluiten op een oude beeldbuis die alleen scart aansluiting ondersteund? je kan voor 200 euro al een mooie 27 inch lcd scherm kopen. Dus voor alle mensen met al een ps3 in bezit. Dit heeft geen invloed op je oude systeem.

 9.    177 XP
  ideklein17's avatar

  Dat mensen hierover gaan liggen zeuren echt vreselijk eigenlijk.

 10.    591 XP
  dajez's avatar

  “…zoals voorgeschreven staat in de AACS-standaarden.” dus verplicht

 11.    100 XP
  slpschttr's avatar

  ik snap eigenlijk toch niet dat mensen met een ps3 op een normale tv zitten.
  is eigenlijk net als alcoholvrij bier

 12.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  En gelijk hebben ze