We moeten eerlijk zijn, niet alles is rozengeur en maneschijn voor de PlayStation 3. Dat kan ook niet, want anders was er helemaal niks aan voor Sony om de PS3 verder te ontwikkelen en zouden wij al alles tegelijkertijd hebben. Een voorbeeld hiervan is een ontwikkelaar die geen games voor de PlayStation 3 wilt gaan ontwikkelen en dat is niemand minder dan Valve.

Valve ontwikkeld Left 4 Dead, welke zoals je misschien al weet niet naar de PS3 komt. Tom Leonard van Valve zegt simpelweg dat de PC en Xbox 360 meer recht toe, recht aan zijn dan de gameconsole van Sony. Oftewel gewoon makkelijker games ontwikkelen voor deze twee. Is dit kiezen voor de makkelijke weg?

The PC and the 360 are just more straightforward. We can focus on what we want to do, which is make game experiences, instead of sweating bullets over obscure architectural decisions they make with their platform. […] I didn’t come into this business in the 90s because of some technical fetish. I came in because I wanted to give people experiences that made them have fun.