Infinity Ward ontmoedigt campen in Modern Warfare 3

Zojuist heeft Infinity Ward meer details vrijgegeven met betrekking tot de multiplayer afdeling van Modern Warfare 3. Met name geven ze aan dat ze terug gaan naar de Call of Duty 4 mentaliteit en dat ze het campen willen ontmoedigen.

Zo zegt Robert Bowling van Infinity Ward dat de multiplayer levels allemaal niet meer dan vijf locaties zullen bevatten waar deze kampeerders de tenten op kunnen zetten en wachten op een prooi. Dit hebben ze gedaan om de spelers die nog niet zo bekwaam zijn ook een kans te geven.

“It simplifies it so that the less skilled player has less to think about.

What happens when you have more is that the professional guys are using that spot that is either difficult to get to… There’s fewer places to hide, which discourages the camper mentality that seemed to emerge in the map design of Modern Warfare 2.”

Met Modern Warfare 3 gaat Infinity Ward ook terug naar het originele eerste deel in deze serie wat betreft gameplay.

“Modern Warfare style is, for me, all about the high-speed, fast-paced-and I’m talking in terms of smooth controls and 60-frames-per-second framerate-infantry-focused combat. Tt’s all focused on that gun-on-gun gameplay, especially in Modern Warfare 3.

I feel like it’s something we nailed with Call of Duty 4. We moved away from it a little bit with MW2, relying heavily on air support, killstreaks, perks and stuff like that. Modern Warfare 3, very much [is] building up from that Call of Duty 4 mentality of gun-on-gun, fast-paced infantry gameplay.”

Boxshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:
Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Gepubliceerd op 18 mei, 2014 om 17:00
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Gepubliceerd op 26 apr, 2013 om 08:08
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Gepubliceerd op 2 okt, 2012 om 15:22
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3
Gepubliceerd op 13 sep, 2012 om 14:47
 1. Anoniem -   
  Harry's avatar

  kamperen? serieus?

 2. Anoniem -   
  gastzonderIP's avatar

  oftewel, laten we MW1 NAMAKEN, we geven het een andere naam en releasen het… pffffff

 3. Anoniem -   
  PSknul's avatar

  IK vind het echt iets voor COD-spelers (oftewel kleuters) om te zeuren over campen (ook over gren-launcher). In Bf word ook gecampt alleen men zeurt daar niet. Het hoort er gewoon bij. In echte oorlogsvoering gaat men ook niet rennen springen en rushen. Eerst rustig zitten alles overzien, daarna kort sprintje naar dichtsbijzijnde dekking, weer even wachten etc, etc, etc. Bij Battlefield heeft het gewoon niet zoveel nut. Want ten eerste de mappen zijn te groot dus je komt toch niemand tegen. Ten tweede mocht het bekend zijn waar iemand campt, BOEM weg schuilplek.

  Dus ik hoop door dat ik nu wat mensen Bij COD kan houden zodat deze zeurende mensen niet naar bf3 komen ๐Ÿ˜€

 4.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Heb iemand trek in en glas melk?

 5.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  Heel goed nieuws vind ik dit! ๐Ÿ™‚

 6.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  @nWo_CyBerMaNiaC: Helemaal met je eens! Competitive Gaming, here comes nWo!

 7.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik vind wel dat ze gelijk hebben hoor campen is echt niet leuk. Als ik net ff lekker bezig ben en ik wordt neer geschoten in mij rug kan ik mij toch zo kwaad maken.

  Dat je bij battelfield campt omdat het realistisch is oke. Maar bij cod campen ze heel het potje op de zelfde plek en als ze neer zijn geschoten gaan ze er weer zitten. Daar is toch niks realistisch aan ?

 8.    339 XP
  Solit_J's avatar

  @PSknul:

  en weer het eeuwige gezeik van BF en Cod spelers kan je het gewoon laten…
  van mij part speel je “Call Of my little pony Field”

  Het zijn 2 hele andere game’s het is appels met peren vergelijken,
  het ontkennen van de hollocast of zeggen dat John F Kennedy nog leeft

  de ene schooter is een fast paced game die draait om kill’s en killstreaks en weinig voor het team meer voor jouw maar op het moment dat je 1 kill maakt heb je al mee geholpen aan de overwinning en geeft dus sneller een gevoel dat je nodig ben voor je team “cod”

  de ander daar in tegen heeft voertuigen en weet ik niet wat en is een meer tactische game en draad het meer om map controle dan om kills, dat betekend dus ook dat als je maar 4 of 5 kills heb in zo’n grote map dat je bij jezelf denkt nou ik had net zo goed niet kunnen spelen want ze hebben geen kloten aan me gehad maar ook dat de overwining wel veel meer telt want je wint “echt” als een heel team en van ik heb most kills kijk naar mij.

  Het zijn gewoon 2 compleet verschillende werelden met de zelfde elementen

 9.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  @PSknul:

  +1

 10. Anoniem -   
  coolboy234's avatar

  agtelijke campers egt iry..

 11.    32 XP
  BEGeert's avatar

  Namaken, namaken… Vind het niet slecht, MW1 is de beste CoD, weten hun ook wel hoor dus waarom geen betere remake ervan maken? Zo krijg je veel gamers terug bij CoD als hij echt terug zo goed wordt ๐Ÿ™‚

 12.    20 XP
  Highlander's avatar

  YES! YES! YES! We gaan weer richting COD 4 ๐Ÿ˜€

 13.    215 XP
  Tijmen's avatar

  Ik kwam klaar toen ik Call of Duty 4 las. :3

 14. Anoniem -   
  Galaick's avatar

  Als IW denkt dat ze campers kunnen weghalen hebben ze het mis. Het ligt niet aan de maps, maar aan de (hersendode) community die makkelijk kills wil krijgen en geen fuck geeft om de rest van de community. Daarom hoop ik ook ontzettend dat alle diehard coddies daar blijven en niet BF3 gaan kopen. Daar heb je een heel andere mentaliteit-spelers voor nodig, vaak een beetje meer volwassen spelers. Zelfde dat elke 12 jarige elke FIFA koopt, kopen ze ook elke CoD.

 15.    844 XP
  thom430's avatar

  @Galaick: Helemaal mee eens, die achterlijke community vind toch wel een manier om het spel te verneuken, maar ze proberen maar lekker, het houd tenminste 12-jarige kutmongolen weg van de echte games.

 16.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  Als de game echt, maar dan ook echt zo goed word als CoD4 koop ik hem sowieso, maar dat word hij denk ik toch niet want dat zeiden ze bij Mw2 ook al en dat werd het ook niet. CoD4 is gewoon een ‘legendarische’ game.. Maar misschien hebben ze geleerd van hun fouten van de laatste CoD’s? We zullen het zien. Ik pre-order hem niet in ieder geval, de laatste CoD die ik pre-orderde (BlackOps) was een blunder, in mijn ogen dan..

 17.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  @PSknul: Zit je nou serieus een game te vergelijken met hoe het gaat in het echte leven? Lol.

 18. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @pattyS3 deel je mening blackops zuigt en van mw3 wacht ik eerst het commentaar af van de mensen. Voor ik hem koop

 19.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @PSknul: +1

  @BEGeert: betere remake? cod heeft zn hoogte punt alang gehad! het enigste wat ze nu nog doen is een cod uitbrengen met een andere naam kilstreaks en maps.. dus cod begint klein beetje te zuigen

 20.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  Er zijn mensen die altijd kritiek zullen hebben jij bent er 1 van

 21.    2117 XP
 22. Anoniem -   
  ..'s avatar

  Het enige wat je nodig hebt om te campen is een hoek.

 23. Anoniem -   
  Galaick's avatar

  @..: en akimbo wapens… Ooh, realistisch!

 24.    35 XP
  djeedjee's avatar

  ik zie nog steeds mensen campen…. Wat ze ook gaan doen der is altijd wel zo’n leuk hoekje waar ze in kunnen zitten…. naaja misschien hebben ze wel egt een oplossing gevonden denk ut eerlijk gezegd niet, maar we zullen zien

 25.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @thom430: als een game real life simulator word dan is het geen game meer dus pleas hou op met je getroll over “echte” games.
  Als andere mensen “arcade” games willen spelen laat ze en aub stop met het gedragen als de grootste bf fanboy die ik tot nu heb gezien =)
  Als ik jou redenatie even volg kan je een game naar 1x dood gaan weggooien want dan ben je dood en als je realistisch wil doen kan je niet weer opnieuw spawnen =)

 26.    844 XP
  thom430's avatar

  @nis-gens: Waar haal je het domme idee vandaan dat ik met “echte” realistische games bedoel?
  Ik bedoel er duidelijk mee “games die het wel waard zijn om te spelen/kopen”, ofwel goede games.

 27. Anoniem -   
  Galaick's avatar

  @nis-gens
  De game probeert zelf realistisch te zijn. Daar falen ze in.

 28.    501 XP
  nWo_VuistInSter's avatar

  Haha campers zullen er altijd blijven. Maarja een beetje goede gamer knalt een camper toch wel weg. Vaak zitten ze al te mikken over hun tonnetje en dan knal je nog steeds hun kop eraf omdat de meeste campers campen omdat ze gewoon niet kunnen gamen en zo nog een paar kills binnen schrapen. Hoewel ik me behoorlijk kan ergeren aan die mentaliteit, ik vind het een beetje flauw. Cod is zo gewoon niet bedoeld campen = vaak boosten). Neem Killzone, daar was het al wat meer geaccepteerd om ‘camperig’ te spelen, de maps leenden zich daar beter voor. Of neem BF, als je daar rond gaat rennen op Cod stijl ben je gewoon dom bezig. Cod en BF kun je niet met elkaar vergelijken. Maar goed er zullen altijd mensen zijn die lullig spelen. Neem de Chopper Gunner in BO. Eerst was je hartstikke blij als je dat ding had, dan knalde je 16 man neer. Nu kun je hem net zo goed niet inzetten, want voor je goed en wel je deurtje open hebt heb je al twee raketten te pakken. Met een beetje geluk haal je 2 kills. En dat is dan een van de grootste kill-streaks van de game. Na verloop van tijd krijgen mensen toch wel door hoe ze zich er gemakkelijk van af kunnen maken. Het zij met turrets, hetzij met RPG’s of tubes, of hetzij met campen. Niet echt een belofte die ze waar kunnen maken. Tenzij ze ronde lege maps gaan maken, maar dat lijkt me sterk :p