Prijs zal geen barrière zijn voor de PSP Go

De president van SCEO Europa denkt niet dat de prijs een grote barrière zal vormen voor de PSP Go. De PlayStation 3 werd bij launch voor 200 euro meer verkocht dan de prijs waarvoor hij nu in de winkel ligt. Het duurde daarom lang voordat de PlayStation 3 pas echt op gang kwam. Het zou daarom niet gek zijn om de PSP Go voor minder te verkopen.

House zegt hierop dat de consument wel begrijpt dat het nieuwe stukje hardware de prijs waard is. Zeker omdat hij tien jaar mee zou moeten gaan en hij makkelijke toegang biedt aan een digitaal netwerk. Bij Sony verwacht men dat de verkopen van de PSP Go hoog zullen zijn door de mogelijkheden met de PlayStation 3.

“So the overall value proposition is really strong and trends towards that lifecycle. And then you’ve got for the first time a networked community for the business and the strength that implies. That’s a huge factor in retaining people for a longer lifecycle with the product they have, because now they’ve bought into not just a packaged media relationship with games, but they’re bought into a community that they’re sharing with people and they’re interacting with.”

Bekijk hier het volledige interview.

14 reacties

 1. crew Management -    4898 XP
  M4GN3T's avatar

  lol 10 jaar… dan is de psp niks meer. Dan hebben we een handheld van Apple met de PS3-graphics van launchtitels. xD

 2.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  ik weet wel dat ik de PSP go wel wil hebben als hij 150 euro zou zijn, maar voor aangekondigde prijs 250 ga ik hem zeker niet halen!

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Word wel een beetje pissig van dat gezeik met 10 jaar, niemand speelt 10 jaar op een console dus dat is ook echt geen reden om een prijs zo hoog te zette.

 4.    1949 XP
  elazzja's avatar

  @Myx: Nou ik heb 8 jaar op mijn PS2 kunnen spelen, ik had langer kunnen doorgaan als de PS3 niet was uitgekomen

 5.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Ik houd het mooi bij mijn PSP Fat, zie hier geen meer waarde van in

 6.    117 XP
  angryfox's avatar

  @Myx:

  dan word je maar lekker zat omdat je niet slim nadenkt. er zijn genoeg mensen die ps2 al meer dan 8 a 9 jaar gebruiken..

 7.    535 XP
  acardipane's avatar

  Ik hoop dat hij gelijk heeft…

 8.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Voor mij is de prijs geen probleem, want als er normale betalingsmogelijkheden komen, vraag ik hem gewoon voor mijn verjaardag :D.

 9.    3761 XP
  jimke1's avatar

  als je echt fan bent van playstation dan is die prijs van 250 niet veel
  het is daarom ook dat ik bezitter ben van twee ps3 🙂 eentje voor mij en eentje voor mijn dochter van 9 jaar
  en nogmaal geld moet je laten rollen dit is de oplossing voor de crisis
  hahahahha:)

 10.    524 XP
  Glennps3's avatar

  10 jaar da is lang hopelijk gaat mijn ps3 ook zo lang mee xD

 11.    229 XP
  csvichf's avatar

  @M4GN3T:
  van apple… yeah right apple maakt nauwlijks game consoles jack

 12.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  10 jaar…dan haal je dat wel uit de prijs 😛

 13.    81 XP
  bdalenoord's avatar

  @M4GN3T Doel jij op zoiets als de Iphone 3 (of zelfs 4), dan denk ik dat je niet echt gelijk zal krijgen gezien het feit dat de Iphone niet voor games word gemaakt, dan had het wel de IGame (o.i.d.) geheten. Ik denk dat de kracht van de IPhone door velen overschat word.

  Wel denk ik dat het in de nabije toekomst mogelijk word om games als GTA IV op bijv. een Asus EEE-pc te spelen, aangezien deze ook met steeds betere specificaties komen.

  Ik hoop dat dit gerucht waar is, hoewel ze voor de release wat mij betreft nog wel even aan de looks van dit apparaatje mogen sleutelen…

 14.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  @Myx:
  ben ik het niet mee eens ik speel af en toe nog ps2 games, en nog volop DC games en als mijn commodore 64 het nog deed had ik daar ook nog op gespeeld.

  MAAR 10 jaar voor de psp zie ik niet zitten, daar is de psp veeeeeeel te slecht voor (heb de mijne niets voor niets vliegles gegeven, dan was die stomme virtual boy van nintendo nog beter.