Sony: “71% van de gamers willen gamen in 3D”

We zijn nu halverwege 2011 en sinds een jaar of twee is de 3D tv flink in opmars. Het is ook al een flinke tijd mogelijk om in 3D te gamen op je PlayStation 3, alleen het prijskaartje van een 3D televisie is in deze tijd vaak nog wel iets duurder dan ene normale HD tv.

Vandaag heeft Mick Hocking,  Senior Director bij Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, laten weten dat op het moment 71% van de gamers aan heeft gegeven dat ze het liefst gamen of zouden willen gamen in 3D. Tevens heeft hij laten weten dat in het jaar 2015 ongeveer 40 tot 50% van de markt een 3D tv in huis heeft staan.

71% of gamers had said they want to play their games in 3D, as well as noting that 3DTV uptake was running faster than HDTV had been at a similar point in its lifecycle – and that 40-50% of the market would be 3DTVs by 2015.

 1. Anoniem -   
  OptimusPrimeNL's avatar

  ik wil het ook zeker wel, maar vind zo’n scherm te duur

 2.    132 XP
  speler's avatar

  Dus de mensen die er alleen maar hoofdpijn van krijgen worden niet meegeteld ? Met een 3D tv ben ik niets, na 10 minuten kijken lig ik voor de rest van de avond in bed met sumatriptan. Ben er zeker van dat ik niet de enige ben. Zolang fabrikanten de keuze maar geven, 2D of 3D, is het goed. En 50% van de wereldbevolking, waar haal die dat uit, meer dan 50 % heeft geen geld.

 3. Anoniem -   
  Teun's avatar

  Hij zegt geen 50% van de wereldbevolking, hij zegt 50% van alle tv’s (‘the market’).

  Degene die het voor psx-sense heeft vertaald heeft er voor het gemak ‘wereldbevolking’ van gemaakt.

 4.    235 XP
  Poulske's avatar

  Ik wil het ook wel, maar vind een 3D TV toch veel te duur, heb net 2 jaartjes een goeie TV. Ik wacht nog wel een jaartje of 4,5.

 5. Anoniem -   
  ROL's avatar

  Er staat geen wereld bevolking slechte vertaling. Er staat van de markt. Dus wie nu een HD scherm of er 1 wil kopen 50% van die mensen kopen/hebben dan een 3Dtv in 2015.

 6. crew Redacteur -    747 XP
  Larssonio's avatar

  Is al aangepast

 7. Anoniem -   
  ……'s avatar

  Ik ben iemand van de 29%
  Ze moeten gewoon eerst het uiterste uit de graphics halen voordat ze 3D doen.
  Ik vind 3D gewoon een gimmick en niet iedereen kan tegen 3D dus het is gewoon onzin.

 8.    12 XP
  PS3-Gaming's avatar

  3D is nog niet zo lang op de markt en is het logies dat het nog niet zo goed werkt en somigen mensen er niet tegen kunnen. Zo dra het 3D ontwikeling verder,
  is zal het ook steeds beter gaan werken en zullen de schermen ook veel,
  goedkoper worden. Wat sony zegt klopt wel een beetje maar omdat de 3D technologie nog niet zo ver is willen mensen het nu nog niet.

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hoor ik blijkbaar niet bij die 71%

 10. Anoniem -   
  jurgenstil's avatar

  grappig…durft toch zeker te zweren wat ik zie op fora dat de meesten zeggen: als het echt om gamen gaat, liever toch op een gewoon scherm.
  hier hoor ik dus ook bij