Het drama van de afgelopen dagen in Noorwegen zal niemand ontgaan zijn en ons medeleven gaat dan ook uit richting alle slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Anders Behring Breivik, de schutter op het kleine eiland Utøya schreef voor zijn actie een boek van 1500 pagina’s.

In dit boek schreef hij onder andere dat hij Modern Warfare 2 gebruikte als simulator tegen de eventuele strijd tegen moslims. Hij zei dit met de volgende woorden:

“I just bought Modern Warfare 2, the game. It is probably the best military simulator out there and it’s one of the hottest games this year. … I see MW2 more as a part of my training-simulation than anything else. I’ve still learned to love it though and especially the multiplayer part is amazing. You can more or less completely simulate actual operations.”

Er is natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat deze man geestelijk niet goed zit maar voor ons part mag die hier flink voor gestraft worden. Desalniettemin zal deze liefde voor MW2 van deze man waarschijnlijk weer voor een hoop gezeik zorgen in de politiek. Voor nu blijft het speculatie, maar we houden jullie op de hoogte.