Het is nog niet zo fantastisch lang geleden dat PS3 eigenaren ook toegang kregen tot het fantastische Mass Effect universum. Deeltje twee werd uitgebracht op de PS3 en verkocht erg goed. Diehard fans hadden echter klachten over Mass Effect 2. De game zou te veel gefocust zijn op het schieten en te weinig op de RPG aspecten. Met Mass Effect 3 wil ontwikkelaar Bioware ons doen verzekeren dat de serie een echte RPG franchise is.

In EA’s eigen show PWNED zijn er details vrijgekomen over de wapens in Mass Effect 3. Het wordt uit de doeken gedaan dat overal in de game zogenaamde weapon benches staan. Op deze banken zul je op elk moment je wapen kunnen gooien en er eens flink aan tweaken. Modden en customization kan verwacht worden van alle wapens. Wat er precies verandert kan worden, daar wordt nog geen woord over gerept.

We got a new functionality as well, something called the weapon bench. Where literally all throughout the game you’re gonna find these benches, you can throw your weapons onto it, […], full modding and customization.

Ook wordt nogmaals bevestigt dat Mass Effect 3 niet het einde van de franchise is. Wat er in de toekomst ligt voor dit fictieve universum, dat weet Bioware nog niet, maar het einde van Mass Effect is nog lang niet in zicht.