Battlefield 3 zal waarschijnlijk weer één van de grote releases zijn in het najaar, zeker voor de PC gamers. DICE wil echter nog even benadrukken dat ze er alles aan hebben gedaan om de PlayStation 3 versie van de game minstens even goed te maken.

Ze gaven in een interview aan dat ze echter wel werken met andere technologie en dat de PlayStation simpelweg niet hetzelfde aan kan als de PC. Daarom hebben ze gekozen voor de kleinere multiplayer maps met minder spelers. DICE zei hierover het volgende:

“Everything is a compromise. It’s not that we’re evil or stupid. We didn’t choose not to have more players – we would love to do 64 players on console but then we would have to cut away so much; people would get very upset that it looked worse, played worse and wasn’t as fun as the PC version. We would never do that because the fun is always more important.” 

Wat ons betreft is het ook de ideale oplossing, aangezien de meeste console gamers al aan twaalf tegen twaalf gewend zijn door Bad Company 2. Wat denken jullie, heeft DICE het hiermee aan het rechte eind of zou het beter zijn om toch voor meer spelers te gaan?