DICE: “Battlefield 3 draait prima op 30FPS”

Battlefield 3 is wel aardig in de aandacht vandaag, zeker doordat DICE er geen problemen mee heeft elk detail van de game te bespreken voor de release. Eerder vandaag hadden ze het al over de gemaakte compromissen voor een optimale spelervaring, maar daar lieten ze de framerate buiten bespreking.

Daar komt nu verandering in aangezien men ook hier commentaar op had. DICE heeft daarom even aangegeven dat Battlefield 3 echt prima zal draaien op 30FPS op de consoles en 60FPS nergens voor nodig is. Dit zeiden ze met de volgende woorden:

“Console gamers shouldn’t worry about this, this topic is discussed out of proportions, (…) As for the frame-rate we’ve made a conscious decision to stick with 30 FPS on console. It’s not a technical problem with getting our game to run in 60 FPS but we do this in favour of the large amount of players, large scale maps, huge amount of vehicles, full-on destruction and so on. The pace in Battlefield is slightly slower than some other twitchy shooters of today which lends itself well to this frame-rate.”

Wat denken jullie, zou Battlefield 3 toch beter af zijn met meer compromissen om 1080P, 60FPS en 64 spelers op een map te krijgen, of zou de game dan echt teveel moeten inleveren?

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  Mah, ik heb vol op vertrouwen op dice.

 2. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Al die BETWETERS die zeggen dat battlefield 3 veel beter zal zijn dan mw3. We worden allemaal genaaid!
  Wat roepen ze nou bij battlefield3: wij zijn de beste, maar ons wel met 30 fps opzadelen. Het wordt helemaal niks voor de console-versies!

 3.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  mij lijkt dat je wel 20vs20 zou kunnen doen

  12 vs 12 vindt ik te weinig .. en als ze 64 spelers zouden doen denk ik wel dat ze te veel moeten inleveren

 4. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  30 fps is prima speelbaar 60 met zulke gfx is gewoon niet mogelijk op console

 5.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Anoniem: hb je die andere post gelezen?

 6.    549 XP
  Tjoe's avatar

  30 fps is prima voor een spel op een console aangezien alle console spelers met het zelfde opgescheept zitten,bij pc spelers wil het nog wel varieren ivm pc specs

 7. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  60 frames is altijd 100x beter, maar de consoles kunnen dat gewoon niet aan klaar.

 8.    1919 XP
  ddvos's avatar

  als ze zeggen dat 30 fps voldoende is zal dat ook wel zo zijn. Anders zouden ze wel 60 doen.

 9. Anoniem -   
  .'s avatar

  Uncharted 2 was toch ook super en die was ook op 30 fps. BF3 wordt echt een pareltje.

 10.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  @Anoniem : Lol echt typisch iets voor CoD Fanboys om over frames per second te praten. Dat is ook echt het enige wat beter is aan CoD MW3 in vergelijking met BF3. Overigens, het voordeel van 30FPS LOCKED is dat het wat minder lagg heeft als 60FPS (Not Locked).

 11.    661 XP
  PSknul's avatar

  30 fps is prima voor btf3. Net zoals dice zegt, het is een slowpace shooter. Bevalt het je niet ga dan lekker naar die ADHD kleuters (heb ik het voornamelijk over die kinderen die daar altijd zitten te brullen over de headset) op COD.

 12. Anoniem -   
  ……'s avatar

  @anoniem
  Ja wat wil je nog met de consoles. Die apparaten zijn 4 jaar oud als het niet langer is. En ja bf3 wordt grafisch toch veel mooier als mw3 maar op de consoles moeten ze er dan hun fps voor inleveren. BFBC2 was ook al op 30 fps en dat speelde perfect.