Billy Pidgeon: “Xbox 720 zou PS3 verkopen stimuleren”

Analisten zijn niet altijd de meest heldere mensen als het aankomt op hun redenering en vandaag is het weer zo’n geval. Analist Billy Pidgeon geeft namelijk aan dat als Microsoft eerder met de Xbox 720 komt dan Sony met de PlayStation 4, Sony hier voordeel uit kan halen.

“Should Microsoft release a successor to Xbox 360 and shift the pipeline for hardcore games over to the new consoles, that would be a possible scenario by which PS3 could bypass Xbox 360’s active installed base. (…) This scenario would give PS3 the opportunity to soak up the hardcore sector.”

In principe is het wel in te denken hoe dit in zijn werk zou gaan, alleen de zogenaamde early adopters zouden de Xbox 720 tegen de hoge startprijs kopen waardoor mensen eerder zouden overschakelen naar een PlayStation 3 omdat de Xbox 360 dan nog weinig support zou krijgen.

 1. Anoniem -   
  m's avatar

  Ik begrijp ‘m nog steeds niet 😛

 2. Anoniem -   
  Dennis's avatar

  Ik dat mensen eerder gaan sparen dan een systeem van 6 jaar oud te kopen.

 3.    117 XP
  Four-Roses's avatar

  Euhhh ja logisch toch…..
  Dussssssssss lol

 4.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  TJA; who#s gonna make the first move?!
  That’s the qeustion!

 5.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  Ik begrijp m, maar het is net wat Dennis zegt.. :p

 6. Anoniem -   
  Opslag Medium's avatar

  Het is toch niet zo moeilijk? Als de XBox 720 uitkomt, en Microsoft laat de 360 net zo hard vallen als destijds de originele XBox, dan ontstaat er een situatie waarin maar weinig mensen een 720 hebben, en er tegelijk nauwelijks nog games voor de 360 uitkomen. Dan ziet een PS3 (goedkoop, met een grote library) er gelijk een stuk interessanter uit.

  Maar het hangt op het laten vallen van de 360. Zal Microsoft dat weer doen? Ik denk van niet (er waren destijds gegronde redenen om de XBox te laten vallen die nu niet voor de 360 gelden), maar de tijd zal het leren…

 7.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik snap het niet^^