‘Activity’ van de PS Vita wellicht ook op de PlayStation 3

De PlayStation Vita brengt een hoop leuke innovatieve snufjes met zich mee, waaronder het zogenaamde ‘Activity Panel’. Dit kunnen we het beste vergelijken met een soort facebook voor gamers waarin je kan zien wat je vrienden zoal spelen, welke trophies ze behalen en nog veel meer.

Dit systeem ziet er aardig leuk uit en Sony is er ook best tevreden mee. Daarom hebben ze ook aangegeven dit systeem wellicht wel te willen overhevelen naar de PlayStation 3, alhoewel het nog wel wat complicaties met zich meebrengt. Hierover zeiden ze het volgende:

“We’re thinking about it and it’s a feature that a lot of developers and publishers asked for it because it’s really useful to keep that whole [game] discussion [going].  But if you think of the XMB interface: how do you represent that there?”

Wat ons betreft mogen ze de hele XMB ook wel even overhevelen om het passend te maken aangezien die ook niet meer erg up to date is, maar dat is weer een heel ander onderwerp. Wat denken jullie, zou Activity van PS Vita ook geschikt zijn voor de PlayStation 3?

 1.    235 XP
  Poulske's avatar

  Jazeker, maar ze kunnen toch ook gewoon bij het huidige XMB een apart ‘kopje’ maken met Activity. Probleem opgelost.

 2.    374 XP
  Goliath's avatar

  @Poulske: Ja, maar het leuke bij de Vita is juist dat je er steeds updates van krijgt ook als je niet in de directe feed zit.. Ik denk dat ze hier nog even mee zitten te rommelen.

 3.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  XMB heeft geen overhaul nodig. Alleen wat (snelheids) tweaks zijn wel handig.

 4.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Gewoon party ook uitbrengen naar de PS3 dan is er eindelijk cross-game voice chat. Daarnaast is de XMB goed maar misschien wat mooier/sneller maken en dan is het perfect.

 5.    1562 XP
  dikked's avatar

  ja een keer een update voor die saaie gamercards
  geen mens kijkt daar naar