PS Vita CPU wordt gemaakt door Samsung

We weten allemaal wel dat de PS Vita aardig goedkoop is uitgevallen, zeker naar de normale Sony standaard. Dit komt onder andere door iets minder RAM in het apparaat te stoppen dan we dachten, maar Sony heeft ook een aantal deals gesloten met andere maatschappijen om de kosten te drukken.

Zo is zojuist bekend geworden dat de CPU waar de PS Vita op draait gemaakt zal worden door Samsung, iets wat op zich geen vreemde keuze is. Met de Samsung Galaxy had Samsung al een gigantisch snelle mobiele CPU, wat ze met de PS Vita alleen maar kunnen verbeteren.

Hoeveel Sony hiermee bespaart en waar de CPU precies toe in staat zal zijn is nog niet bekend, maar we houden jullie op de hoogte.

 1.    117 XP
  angryfox's avatar

  CPU van samsung? Dit word niks denk ik..

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @angryfox:

  Dacht ik ook ze hadden beter bij intel of bij IBM net zo als bij de ps3 kunnen aankloppen.

 3.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Neeeee.!! dus nu kan ik er van uit gaan dat mijn vita direct na de garantie stuk gaat.

 4. Anoniem -   
  ik's avatar

  Dat gebeurd niet bij sony dan? ik heb 7 ps3’s gehad in mijn garantietijd.

 5. Anoniem -   
  reinierkramer's avatar

  @ik:

  Dan weet ik niet wat jij met je ps3 hebt uitgevreten maar ik heb er nog nooit last mee gehad en ik heb hem al van het begin af aan zowat

 6.    117 XP
  angryfox's avatar

  Ik denk dat het gerucht is want het was al bekend dat Sony Vita op cortex-a9 processor zou draaien.. Hoe komen ze nou bij samsung?? Het slaat nergens op namelijk samsung heeft alleen maar dual processor wat bekend is.. Maar geen Quad processor…