Analisten voorspellen lastige positie voor de Vita na 3DS prijsdaling

Eerder deze week kreeg de handheld van Nintendo, de 3DS, een flinke prijsdaling om de teleurstellende verkopen nog ietwat te stimuleren. Het apparaatje ging van 250 euro naar slechts 170 euro, een aardige daling dus.

Billy Pidgeon, een analist die we al eens eerder voorbij hebben zien komen, zegt nu dat dit de PS Vita in een lastige positie plaatst. Hij is ervan overtuigd dat als de PS Vita niet erg veelbelovend gaat zijn qua games en hardware dat Sony de prijs wellicht nog iets moet laten zakken zodat mensen niet alsnog overschakelen tot een 3DS.

Nu hebben we hier zelf ook een 3DS gehad (ja, we weten het) en we moeten toch wel zeggen dat het apparaatje zich totaal niet kan meten met wat we tot nu toe hebben gezien van de PS Vita. Maar goed, de beste man doet het wel voor zijn beroep dus wellicht heeft hij gelijk. Op de GamesCom zal Sony nog meer bekend maken over de PS Vita zoals onder andere de releasedatum en nu dus wellicht ook een bijgestelde prijs.

 1.    5343 XP
  PattyS3's avatar

  Grappig dat analisten de 3DS ‘vergelijken’ met de PS Vita. Ik ga echt nooit als de PS Vita ‘te duur’ is een N3DS kopen :S dan spaar ik nog liever door xD

 2.    844 XP
  thom430's avatar

  Tuurlijk, de 3DS verkoopt deels slecht door de prijs, maar aangezien er eigenlijk weinig goede games voor zijn en het feit dat het 3D effect niet helemaal goed werkt zal dit denk ik niet echt veel effect hebben, of meer als gewoonlijk op de PS Vita.

 3.    522 XP
  axeldc's avatar

  @PattyS3: Ik dacht juist hetzelfde 🙂

 4.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  De 3DS heeft tot nu toe nog geen één game die echt goed is ‘de Vita daarin tegen al wel’.

 5.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  de 3ds loopt maar mijn mening niet goed omdat nintendo zich vooral richt op kinderen waarbij de ouders het betalen.
  maar 250 gaat toch wat te ver voor hun.
  Dus deze prijsdaling is goed voor de verkoop lijkt mij, maar gaat de ps vita echt niet beïnvloeden want die richt zich op een totaal andere doelgroep

 6.    522 XP
  axeldc's avatar

  3DS daalt naar €170. Hoe zit het dan met de DSiXL die ook €170 kost??