http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e37cb013512b.jpg

Deze maand barst de Gamescom los in Keulen, Europa’s grootste gamesbeurs. Op de Gamescom zijn in principe alle grote namen uit de industrie aanwezig evenals de wat kleinere. Ook wij gaan naar de Gamescom en staan te popelen om onder andere met de PS Vita aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de Gamescom zal onze grote vriend en vijand Sony Computer Entertainment ook een persconferentie gaan houden.

To Vita or not to Vita?

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e37cb903ce57.jpg

De persconferentie vindt plaats op 16 augustus om 19:00 vlak na de perconferentie van EA aan de overkant. Vorig jaar werd er tijdens deze persconferentie weinig leuks aangekondigd, we zagen vooral MUBI, Vidzone en veel 3D voorbij komen. Deze conferentie was dan ook lang niet zo spectaculair als die van twee jaar terug, toen de PS3 Slim onthuld werd.

Dit jaar is het echter maar de vraag wat Sony gaat doen om de anderhalf uur durende presentatie te vullen. Het liefst zien we dit gebeuren met natuurlijk de PS Vita, Sony’s gloednieuwe handheld waar iedereen lyrisch enthousiast over is. Het probleem is namelijk een beetje dat we nog steeds geen datum van uitkomst hebben gekregen voor het apparaat, alhoewel, geen precieze releasedatum.

De PS Vita moet namelijk eind dit jaar in de winkels gaan liggen, of dit geldt voor het fiscale jaar, die eindigt tegen maart, of het kalenderjaar is nog onduidelijk. Zelf zien we graag een release nog voor de kerst, zodat Sony de kans krijgt veel mensen blij te maken met een PS Vita onder de kerstboom.

Een nog betere release zou natuurlijk in november zijn, op deze manier pikt Sony namelijk ook nog eens de Sinterklaas-hype in Nederland en Belgie mee. Maar het lijkt ons sterk dat ze hier rekenschap mee gaan houden en mocht die in november uitkomen, dit eerder toeval is dan rekenschap met Sinterklaas.

Gezien het feit dat we al eerder een grote aankondiging hebben gehad tijdens een Gamescom persconferentie, namelijk de PS3 Slim, lijkt het ons niet onmogelijk dat Sony wellicht een datum voor de PS Vita gaat onthullen. De persconferentie tijdens gamescom is vooral gericht op het Europese publiek in plaats van de Amerikaanse die vooral met de E3 wordt aangesproken

Wat denken jullie? Zal Sony een datum aan gaan kondigen voor de PS Vita of zien we wellicht zelfs nog een uitstel of blijft het helemaal stil rondom de Vita? Laat het even weten in de reacties!