Breaking: PS Vita pas begin 2012 in Europa, aldus Sony

Gisteren konden we een hoop mensen blij maken met het bericht dat de PS Vita klaar was voor de release en zelfs al het FCC keurmerk ontving, één van de laatste stappen in de productiefase wat zou betekenen dat de Vita wellicht dit jaar nog komt.

Kaz Hirai heeft deze hoop vandaag echter de grond in getrapt met het volgende bericht:

“The PlayStation Vita will go on sale by the end of the year in Japan, and early next year in the U.S. and Europe.”

Hiermee mist Sony de kerstperiode, wat toch een gigantische kans voor ze is om het apparaatje flink te promoten. Sony geeft echter ook aan dat dit geen uitstel is, maar dat Sony voorbereid wil zijn met goede games tijdens de launch.

 1.    183 XP
  Jackal's avatar

  Zonder games heb je niets aan de Vita, dus wel een logische keuze om het iets later op de markt te brengen.

 2. Anoniem -   
  Shaqattack's avatar

  OnzIn! De games zijn allang klaar, Sony moet gewoon nog even snel de resterende psp slims en go,’s kwijt, ik weet alles van marketing, dus let maar op de intertoys krantjes en ander toysstores, de psp,’s zullen voor een habbekrats over de toonbank vliegen!

 3.    844 XP
  thom430's avatar

  @Shaqattack:
  Ik betwijfel of de games al klaar zijn, en van die PSPs komen ze makkelijk af, gezien het feit dat de PSP de 3DS er nog uit verkoopt.(Tenminste, volgens VGChartz.)

 4.    1865 XP
  elazzja's avatar

  @thom430: De games zijn wel degelijk tegen eind dit jaar klaar want hoe zullen ze anders de Japanse, Hong-Kongse en Taiwanese mensen tevreden houden. Uncharted, Wipeout, SF x Tekken, Modnation Racers, Hustle Kings zullen beschikbaar zijn bij launch met ook nog de hele digitale PSP bibliotheek