Rocksmith valt te zien als de opvolger van games als Rock Band en Guitar Hero. In plaats van met neppe instrumenten te spelen leert deze game je echt gitaar te spelen en kan je gewoon je eigen elektrische gitaar op de console aansluiten.

Er bestaat echter ook een band genaamd Rocksmith, die al acht jaar lang de naam heeft vaststaan. Deze band is nu in gevecht met Ubisoft om de naam, aangezien Ubisoft hiervoor het alleenrecht wil hebben. De band heeft al zo’n 400 euro uitgegeven aan slechts het aanvragen van formulieren, maar zal waarschijnlijk nog duizenden kwijtraken.

De drummer van de band, Kris Ford, geeft aan dat Ubisoft het spelletje erg vies speelt met de volgende woorden:

“They’re effectively trying to steal our name using big-business bully-boy strategies.”

Ubisoft had slechts het volgende over de zaak te zeggen:

“I can confirm we are aware of the band’s opposition to our trademark application and that a representative of the band contacted us via email. We have replied to them, also via email. In general we do not comment on ongoing legal proceedings so I cannot disclose further details.”

Wat het uiteindelijk zal worden weet niemand, maar gezien het feit dat de band niet echt groot is en weinig geld heeft om uit te geven aan juridische maatregelen is de kans groot dat de band van naam moet veranderen.