Ubisoft in gevecht met band voor de naam Rocksmith

 

Rocksmith valt te zien als de opvolger van games als Rock Band en Guitar Hero. In plaats van met neppe instrumenten te spelen leert deze game je echt gitaar te spelen en kan je gewoon je eigen elektrische gitaar op de console aansluiten.

Er bestaat echter ook een band genaamd Rocksmith, die al acht jaar lang de naam heeft vaststaan. Deze band is nu in gevecht met Ubisoft om de naam, aangezien Ubisoft hiervoor het alleenrecht wil hebben. De band heeft al zo’n 400 euro uitgegeven aan slechts het aanvragen van formulieren, maar zal waarschijnlijk nog duizenden kwijtraken.

De drummer van de band, Kris Ford, geeft aan dat Ubisoft het spelletje erg vies speelt met de volgende woorden:

“They’re effectively trying to steal our name using big-business bully-boy strategies.”

Ubisoft had slechts het volgende over de zaak te zeggen:

“I can confirm we are aware of the band’s opposition to our trademark application and that a representative of the band contacted us via email. We have replied to them, also via email. In general we do not comment on ongoing legal proceedings so I cannot disclose further details.”

Wat het uiteindelijk zal worden weet niemand, maar gezien het feit dat de band niet echt groot is en weinig geld heeft om uit te geven aan juridische maatregelen is de kans groot dat de band van naam moet veranderen.

Boxshot Rocksmith

Rocksmith

Releasedatum:
11-10-2012
Genre:
Muziek
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
Rocksmith krijgt een launch trailer en ligt vanaf morgen in de winkels
Gepubliceerd op 27 sep, 2012 om 15:21
Gamescom trailer van RockSmith vrijgegeven
Gepubliceerd op 16 aug, 2012 om 15:31
Impressie: Rocksmith
Gepubliceerd op 5 jul, 2012 om 19:00
RockSmith komt dan eindelijk naar Europa
Gepubliceerd op 16 mrt, 2012 om 17:08
 1.    661 XP
  PSknul's avatar

  Argh, ik haat echt het franse volk. Dit weerspiegelt zich in het franse-bedrijfleven. Dit volk denkt alleen maar aan zichzelf. (Als je ooit op vakantie naar Frankrijk bent geweest, weet je dat ze geen moeite doen om bijvoorbeeld engels te praten, ze kunnen alleen frans. Hoe dom ben je dan, niet slim internationaal gezien) Ubisoft is al een uitgever waar ik niks van koop dus dit zal ik ook niet kopen 😛 (misschien Farcry 3, maar niet bij release 60 euro krijgen zij niet van me :D)

 2. Anoniem -   
  cas_09's avatar

  ’t Verschil tussen Fransen… en de rest van de wereld.
  Dit zag ik niet gebeuren bij The Darkness (ook een spel + band), dit is ook niet echt nodig, wel?
  Zeker aangezien de band niet eens zo groot is, is Ubisoft vrij agressief en asociaal bezig.

 3. Anoniem -   
  Nick-Chronic's avatar

  Ik vind het zielig van ubisoft om hier aktie tegen te nemen dat ze zelf maar een andere naam verzinnen sukkels echt schandallig. Maar ben wel benieuwd hoe de game word de naam van de game zal me een worst wezen.

 4.    844 XP
  thom430's avatar

  Lekker slim van Ubisoft om zonder ook maar enig research te doen al reclame te maken voor een product waarvan ze de naam niet eens bezitten.
  Heel slim…

 5. Anoniem -   
  Gulzt's avatar

  Toch knap lullig, je band zou maar net zo heten. Je hebt toch al wat naam opgebouwd in 8 jaar, die naam krijgt dan straks een slechte bijsmaak omdat het de suggestie wekt dat de band heeft leren spelen met zo’n programma.

  Maar goed, als die band niet als bedrijf geregistreerd is hebben ze geen poot om op te staan. En in het andere geval trekt de band wel degelijk aan het langste eind en zal Ubisoft de naam moeten kopen.