Battlefield 3 unlocks en ranks kunnen jaren duren

DICE en EA hebben bekend gemaakt dat je met Battlefield 3 maar liefst jaren bezig bent om alles vrij te spelen.

Dit feit is te danken aan de twee ontwikkelaars Valerian Noghin en Fredrik Thylander, deze twee zorgen ervoor dat je in 2013 nog net zo graag Battlefield 3 speelt als tijdens de release dit jaar.

“There should always be something left to achieve in Battlefield 3.โ€

Dat je in 2013 nog steeds op het oorlogsveld te vinden bent in Battlefield 3 proberen ze te bereiken met meer dan tien keer zoveel unlocks wat betreft wapens, attachments, gadgets en heel veel unlocks voor voertuigen. Met deze nieuwste game halen ze alles uit de kast. Zo krijg je, ook als je alles in een klasse hebt vrijgespeeld, nog service stars die je kunt vrijspelen.

Natuurlijk worden de spelers extra gestimuleerd door middel van de bekende lintjes, medailles en service stars die ook te vinden waren in Bad Company 2. Je krijgt bijvoorbeeld een lintje wanneer je een aantal bases hebt veroverd in een ronde, voor het onderhouden en repareren van voertuigen en bijvoorbeeld voor het reanimeren van je teamgenoten in een ronde.

Het lintje linksboven krijg je door 7 kills te maken in een ronde met een aanvalsgeweer. De daarnaast staat door twee nemesis kills te maken, de volgende krijg je als je de beste speler bent tijdens een ronde. De tweede rij begint met een lintje wat je krijgt als je bij het beste team hoort in een ronde, daarnaast zie je het lintje voor 5 revives in een ronde en de laatste krijg je wanneer je zes air kills maakt in een ronde.

Natuurlijk is winnen met het team top priority. DICE weet dit en heeft het zo weten te maken dat ook al zijn spelers voor zichzelf bezig, dan nog voegen ze iets toe aan het team. Je zal ook een beloning krijgen voor je toewijding, bijvoorbeeld een x aantal uren spelen als een U.S. soldaat. Deze beloningen in de vorm van medailles zullen een stuk moeilijker te krijgen zijn. Je zal hier echt je best voor moeten doen.

Bovenstaande medailles zijn van links naar rechts de Maintenance medaille, deze krijg je als je het maintenance lintje 50 maal hebt ontvangen. Daarna de Marksman medaille die je krijgt als je 50 maal het Marksman lintje hebt gekregen, en de derde medaille krijg je als je 100 uur hebt gediend in het U.S. leger.

De bedoeling van het unlocksysteem is dat je met de klasse speelt waar je unlocks van wilt hebben. Zo moet je spelen met een specifiek geweer als je deze wilt uitbreiden met upgrades.

Ten slotte hebben ze het over specifieke klasse-unlocks en tactische aanpassingen in kits die afhankelijk zijn van de situatie. Zo kan een Assault-soldaat ook zijn medic-pakketje inruilen voor 40mm geweergranaten, of kiezen voor een zwaardere loop op zijn assault rifle. Deze upgrade geeft meer nauwkeurigheid in semi-automatisch vuur, maar meer terugslag in burst of volautomatisch vuur. Sterker nog, zelfs met voertuigen kan dit: rust je je straaljager uit met luchtdoelraketten of anti-tankbommen? Pak je als Engineer je mijnen, je antitankraketten of je luchtafweer mee?

Bedankt voor het melden Tom-Zwolle! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    204 XP
  NLgerben's avatar

  Mooi dat je er langer mee bezig ben.
  Alhoewel het mij niet gaat lukken om heel veel te unlocken want ik krijg een moeilijk schooljaar. ๐Ÿ™

 2. Anoniem -   
  chrisje's avatar

  leuk maar ik keek es voor de gein hoeveel uur ik wel niet had gespeeld in battlefield bad company 2, voor mijn gevoel heeeel veel maar wat bleek. Heb 100 uur gespeeld haha, dus met andere woorden zal ik dus weinig vrij gaan spelen in bf3. in bf bc2 had ik wel alles vrij.

  Het verbaasde me ook dat er na 4 maanden dat het spel al uitkwam er spelers waren die 1400 uur hadden gespeeld. Ben je dan wel goed wijs? ik bedoel das zo’n beetje 11 uur per dag spelen.

  In elk geval voor mij waren die 100 uur in bf bc2 erg veel en voor mijn gevoel ook, heb wel genoeg te doen maar thuis zat ik er toch regelmatig achter.

 3.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Stop met die informatie ik krijgel kriebels van …… Wauwauw ik wil hem zooo graag hbbn!

 4.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @mausi-gangsta: hahaha, dat is de bedoeling van EA/DICE he. ๐Ÿ˜‰

 5.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @mausi-gangsta: bliz ik voel ook die pijn:p

 6.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Pff jaren geef me 1 dag..

  haha lol grapje ben geen verslaafde ik heb ongeveer 100 uur op mijn bc2 account staan ik speel regelemaatig.

 7.    16 XP
  Alko's avatar

  hebben hebben hebben……:p

 8. Anoniem -   
  Luansetri-Lunaly's avatar

  Ik heb nu meer dan 350 uur op BFBC2, en heb alle unlocks uitgespeeld behalve de ”Boot kills”. Het lukt mij maar niet om 4 kills te krijgen in รฉรฉn ronde met een boot. Ook moet ik nog een beloning uitspelen voor 100 kills met landmijnen maken. Ik speel eigenlijk nooit met die klasse. ๐Ÿ˜›

 9. Anoniem -   
  Denniskuhh's avatar

  ik vind het goed, zolang er maar niet zn trophy in komt zoals bij bad company 1 dat je alles moet halen, dat is echt belagelijk bij die game, bij kz2 was het wel tedoen, maar bfbc nee echt niet

 10.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ik heb 560 uur of zo of aanbesteed!! Nog steeds spel ik het!!!

 11.    169 XP
  nWo_xPsyKo-'s avatar

  echt wel vet!

 12.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  boeiend..

  MW3:D

 13.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @JeGrootVader: lol fanboyo

 14. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  het duurt jaren voordat je het uitspeelt als je het uitspeelt zolang je het 1 uur per dag doet maar ik speel gemiddeld 10/15 uur haha

 15.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  waarom zetten jullie er nooit bij wie dit getipt heeft? Want dat was ik namelijk..

 16.    522 XP
  axeldc's avatar

  @Tom-Zwolle:
  Ze zeggen: Ons systeem is nog al ingewikkeld. Daarom gaan er vele eerst via … en kijken niet naar de getipte berichten. Als je bericht dat je getipt hebt, ook in hun dinge staat (weet ik veel wat voor iets het is), dan heb je pech!.

 17.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @Tom-Zwolle: klopt, is aangepast. thnx voor het melden. ๐Ÿ™‚

 18.    132 XP
  speler's avatar

  Hoe kan je nu jaren met hetzelfde spel bezig blijven ? Dat moet na een tijd toch verschrikkelijk saai en altijd hetzelfde worden ? gewoonlijk ben ik m’n spelletjes na een uurtje al beu.

 19. Anoniem -   
  jan's avatar

  ah kom op, je kunt na 1 jaar toch wel een nieuwe versie produceren , niet 1 spel 2 jaar lang uitmelken aan de consument. Wat een kontekusserij hier zeg! dit kun je toch echt niet accepteren!

 20.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @jan: wat lul jij nou?

 21.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @jan: hahaha jij bent grappig als ze 2 games in 2 jaar maken dat is juist melkerij mongooltje

 22.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @joeythekilla: +1 ๐Ÿ˜›

 23.    847 XP
  Thijs's avatar

  @joeythekilla: 1 game in 2 jaar, IW en Treyarch.
  Onthoud wel dat activision de grote lul is, en niet IW..

 24.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  beter 1 goed spel om de 2 jaar, dan elk jaar een kutgame (COD)

 25.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Ik heb nog een sociaal leven hoor.

 26.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  5 a 6 dagen spelen ong. kan best na een jaar regelmatig spelen.

 27.    5343 XP
  PattyS3's avatar

  Zegt in ieder geval wel dat ze hun best doen om ons de beste game ooit te gaan geven, althans proberen iig. ๐Ÿ˜€

 28.    123 XP
  DL3B's avatar

  Toch zal ik het op een moment saai vinden…