DICE en EA hebben bekend gemaakt dat je met Battlefield 3 maar liefst jaren bezig bent om alles vrij te spelen.

Dit feit is te danken aan de twee ontwikkelaars Valerian Noghin en Fredrik Thylander, deze twee zorgen ervoor dat je in 2013 nog net zo graag Battlefield 3 speelt als tijdens de release dit jaar.

“There should always be something left to achieve in Battlefield 3.”

Dat je in 2013 nog steeds op het oorlogsveld te vinden bent in Battlefield 3 proberen ze te bereiken met meer dan tien keer zoveel unlocks wat betreft wapens, attachments, gadgets en heel veel unlocks voor voertuigen. Met deze nieuwste game halen ze alles uit de kast. Zo krijg je, ook als je alles in een klasse hebt vrijgespeeld, nog service stars die je kunt vrijspelen.

Natuurlijk worden de spelers extra gestimuleerd door middel van de bekende lintjes, medailles en service stars die ook te vinden waren in Bad Company 2. Je krijgt bijvoorbeeld een lintje wanneer je een aantal bases hebt veroverd in een ronde, voor het onderhouden en repareren van voertuigen en bijvoorbeeld voor het reanimeren van je teamgenoten in een ronde.

Het lintje linksboven krijg je door 7 kills te maken in een ronde met een aanvalsgeweer. De daarnaast staat door twee nemesis kills te maken, de volgende krijg je als je de beste speler bent tijdens een ronde. De tweede rij begint met een lintje wat je krijgt als je bij het beste team hoort in een ronde, daarnaast zie je het lintje voor 5 revives in een ronde en de laatste krijg je wanneer je zes air kills maakt in een ronde.

Natuurlijk is winnen met het team top priority. DICE weet dit en heeft het zo weten te maken dat ook al zijn spelers voor zichzelf bezig, dan nog voegen ze iets toe aan het team. Je zal ook een beloning krijgen voor je toewijding, bijvoorbeeld een x aantal uren spelen als een U.S. soldaat. Deze beloningen in de vorm van medailles zullen een stuk moeilijker te krijgen zijn. Je zal hier echt je best voor moeten doen.

Bovenstaande medailles zijn van links naar rechts de Maintenance medaille, deze krijg je als je het maintenance lintje 50 maal hebt ontvangen. Daarna de Marksman medaille die je krijgt als je 50 maal het Marksman lintje hebt gekregen, en de derde medaille krijg je als je 100 uur hebt gediend in het U.S. leger.

De bedoeling van het unlocksysteem is dat je met de klasse speelt waar je unlocks van wilt hebben. Zo moet je spelen met een specifiek geweer als je deze wilt uitbreiden met upgrades.

Ten slotte hebben ze het over specifieke klasse-unlocks en tactische aanpassingen in kits die afhankelijk zijn van de situatie. Zo kan een Assault-soldaat ook zijn medic-pakketje inruilen voor 40mm geweergranaten, of kiezen voor een zwaardere loop op zijn assault rifle. Deze upgrade geeft meer nauwkeurigheid in semi-automatisch vuur, maar meer terugslag in burst of volautomatisch vuur. Sterker nog, zelfs met voertuigen kan dit: rust je je straaljager uit met luchtdoelraketten of anti-tankbommen? Pak je als Engineer je mijnen, je antitankraketten of je luchtafweer mee?

Bedankt voor het melden Tom-Zwolle! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.