Preview: Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2: Among Thieves

Naughty Dog heeft exclusief voor de PlayStation 3 een prachtige adventure game afgeleverd, namelijk Uncharted: Drake’s Fortune. Deze game met Nathan Drake in de hoofdrol was erg succesvol en dat was voor Sony de reden om Naughty Dog de opdracht te geven voor een opvolger. Deze opvolger komt dan eindelijk aan het einde van dit jaar in de vorm van Uncharted 2: Among Thieves en sinds vorige week is de Multiplayer Closed Beta van start gegaan. Reden genoeg om op dit moment een preview van de game te schrijven.

Het Verhaal

In Uncharted 2: Among Thieves ga je weer met Nathan Drake op pad om een zeer waardevolle schat te vinden, waarbij je weer allerlei tegenstand krijgt van de slechteriken. Dit keer ben je vooral in Nepal aan het speuren om aanwijzingen te vinden. Daarbij krijg je weer hulp van je oude vriend Sully, de lieftallige Chloe en natuurlijk Elena is weer van de partij. Dit allemaal veroorzaakt ook de nodige humor in de game, die je weer kan verwachten. Ook in deel twee moet je soms klimmen en klauteren om ergens te komen, wat even lekker afwisselt van de actie die je tegenkomt.

Gameplay

Na het spelen van de closed beta kunnen we in ieder geval al heel wat concluderen. De besturing van Drake is vrijwel onveranderd gebleven, alleen maar verbeterd. Het loopt lekkerder dan in deel één en het schieten over de schouder is gewoonweg heerlijk. Zowel in de multiplayer match modus als de Co-Op mission zijn hier geen problemen mee en wordt je overal mee geholpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knoppen die je moet indrukken om een wapen op te pakken of iemand moet helpen.

Tevens is het coversysteem aanzienlijk verbeterd en nog eens spectaculairder uitgewerkt. Doordat de A.I. van de tegenspelers gigantisch is verbeterd, moet je soms aardig veel cover zoeken, want die gasten staan niet meer open en bloot te wachten totdat jij ze neerknalt.

Graphics & Sound

Uncharted 2: Among Thieves ziet er grafisch zeer goed uit, maar dat is ook de verwachting. Helaas zijn er in de closed beta nog aardig wat glitches. Ook gebeurt het opeens dat het net lijkt of je in een woestijn staat, terwijl je toch echt bezig bent in een volledig vernielde straat in Nepal. Dit is ongetwijfeld iets wat niet in de uiteindelijke game terug te zien zal zijn.

Ook het geluid is weer op en top, de stemmen zijn goed en verstaanbaar en passen goed bij de personages. Explosies en schietgeluiden zijn aardig realistisch, net iets beter dan in zijn voorganger. Verder valt er nog niets over te zeggen.

Online

Ja, Uncharted 2: Among Thieves wordt uitgerust met online modi. In de closed beta zijn er in totaal drie modi te spelen. Twee online matches en een online Co-Op. De online matches bevatten natuurlijk de Team Deathmatch, waarbij het team met de meeste moorden wint en in Plunder gaat het erom welk team de meeste schatten vindt en terug brengt naar hun basiskamp. Over het algemeen zijn de kaarten niet al te groot, wat lekker is om te bespelen. Zeker gezien het feit dat je maar vijf tegen vijf speelt.

Dan heb je nog de Co-Op modus, welke met drie man gespeeld moet worden. Hierbij doe je missies met twee vrienden om zo je doelstellingen te halen. Doordat je makkelijk cover kan zoeken en met zijn drieën bent, lijkt het simpel. Niets is minder waar, want er komen vijanden van elke kant en ze zijn zeker niet dom. Ze hebben het namelijk door dat jullie met zijn drieën zijn, wat het realisme aardig omhoog krikt.

Conclusie

We kunnen waarschijnlijk nog uren doorpraten over Uncharted 2: Among Thieves, maar dat schiet natuurlijk niet op. Omdat we alleen Multiplayer Closed Beta hebben gespeeld, kunnen we nog geen volledig oordeel geven over de gehele game. Maar van wat wij gezien en gedaan hebben wel. Als Naughty Dog alle glitches eruit haalt, waar wij natuurlijk wel vanuit gaan, is Uncharted 2: Among Thieves een regelrechte klassieker in wording. Grafisch ziet de game er gewoonweg zeer gedetailleerd uit en dankzij de gameplay speelt het lekker weg. Over het verhaal hoeven we niks te zeggen, want we gaan er natuurlijk van uit dat het verhaal van Uncharted 2: Among Thieves niet onder doet voor het verhaal van een topfilm.

Boxshot Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2: Among Thieves

Releasedatum:
15-10-2009
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:

13 reacties

 1.    173 XP
  !DM!'s avatar

  jammer dat we moeten wachten tot het einde van het jaar..

 2.    116 XP
  BhNavyseal's avatar

  Mooie preview. Het wordt een erg goede game.

  Mooi gezegd: ‘een regelrechte klassieker in wording’.!

 3.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Ik hoop alleen maar dat er een lobby system komt in de multiplaer, zou veel makkelijker zijn dan die matchmakings.

 4.    1562 XP
  dikked's avatar

  zit me nu al te verheugen 😀

 5.    3938 XP
  jimke1's avatar

  ja deze gaat zeker een topper worden

 6.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Dit is heel vet, na dit gelezen te hebben, heb ik nog meer zin in de echte game en wil ik graag die Closed Beta key winnen! 😀

  @!DM!:

  Na, september wordt hij verwacht! 😀

 7.    173 XP
  !DM!'s avatar

  @sjoerdgames4:

  ook dat is nog lang wachten… 😛 de meeste pre-orders staan op december 2009…

  @jimke1:

  wordt geheid een toppertje…

 8.    473 XP
  mickje12's avatar

  wat word de leeftijdgrens van dit spel eigenlijk??/
  ivm online spelen… ik heb mijn echte leeftijd ingevuld… 🙁

 9.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  @mickje12: Ik denk 16 ;). Maar ik heb zo’n een zin in deze game :D. Ik heb geen zin om tot de herfst te wachten :).

 10.    1949 XP
  elazzja's avatar

  @mickje12: LOL, toen ik iets zag over ouderlijk toezicht en subaccounts heb ik niet mijn echte leeftijd ingevuld. Ben 16, en online 19

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ook hieruit blijkt dat het een topper word

 12.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  en nog weet ik nog steeds niet zeker of dit wel echt een game voor mij is 🙁

 13.    183 XP
  brianfury's avatar

  ziet er gaaf uit
  deze wil ik echt wel hebben
  deel 1 was ook al super
  en mooi verhaal
  daar moeten ze4 een film van maken 😛

Sony’s Essential reeks breidt zich uit met drie nieuwe games
Sony onthult twee Quattro Platinum Packs met grote toppers
Uncharted 2 in slechts 77 seconden
Uncharted TwinPack op komst