Uncharted 2: Among Thieves

Naughty Dog heeft exclusief voor de PlayStation 3 een prachtige adventure game afgeleverd, namelijk Uncharted: Drake’s Fortune. Deze game met Nathan Drake in de hoofdrol was erg succesvol en dat was voor Sony de reden om Naughty Dog de opdracht te geven voor een opvolger. Deze opvolger komt dan eindelijk aan het einde van dit jaar in de vorm van Uncharted 2: Among Thieves en sinds vorige week is de Multiplayer Closed Beta van start gegaan. Reden genoeg om op dit moment een preview van de game te schrijven.

Het Verhaal

In Uncharted 2: Among Thieves ga je weer met Nathan Drake op pad om een zeer waardevolle schat te vinden, waarbij je weer allerlei tegenstand krijgt van de slechteriken. Dit keer ben je vooral in Nepal aan het speuren om aanwijzingen te vinden. Daarbij krijg je weer hulp van je oude vriend Sully, de lieftallige Chloe en natuurlijk Elena is weer van de partij. Dit allemaal veroorzaakt ook de nodige humor in de game, die je weer kan verwachten. Ook in deel twee moet je soms klimmen en klauteren om ergens te komen, wat even lekker afwisselt van de actie die je tegenkomt.

Gameplay

Na het spelen van de closed beta kunnen we in ieder geval al heel wat concluderen. De besturing van Drake is vrijwel onveranderd gebleven, alleen maar verbeterd. Het loopt lekkerder dan in deel één en het schieten over de schouder is gewoonweg heerlijk. Zowel in de multiplayer match modus als de Co-Op mission zijn hier geen problemen mee en wordt je overal mee geholpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knoppen die je moet indrukken om een wapen op te pakken of iemand moet helpen.

Tevens is het coversysteem aanzienlijk verbeterd en nog eens spectaculairder uitgewerkt. Doordat de A.I. van de tegenspelers gigantisch is verbeterd, moet je soms aardig veel cover zoeken, want die gasten staan niet meer open en bloot te wachten totdat jij ze neerknalt.

Graphics & Sound

Uncharted 2: Among Thieves ziet er grafisch zeer goed uit, maar dat is ook de verwachting. Helaas zijn er in de closed beta nog aardig wat glitches. Ook gebeurt het opeens dat het net lijkt of je in een woestijn staat, terwijl je toch echt bezig bent in een volledig vernielde straat in Nepal. Dit is ongetwijfeld iets wat niet in de uiteindelijke game terug te zien zal zijn.

Ook het geluid is weer op en top, de stemmen zijn goed en verstaanbaar en passen goed bij de personages. Explosies en schietgeluiden zijn aardig realistisch, net iets beter dan in zijn voorganger. Verder valt er nog niets over te zeggen.

Online

Ja, Uncharted 2: Among Thieves wordt uitgerust met online modi. In de closed beta zijn er in totaal drie modi te spelen. Twee online matches en een online Co-Op. De online matches bevatten natuurlijk de Team Deathmatch, waarbij het team met de meeste moorden wint en in Plunder gaat het erom welk team de meeste schatten vindt en terug brengt naar hun basiskamp. Over het algemeen zijn de kaarten niet al te groot, wat lekker is om te bespelen. Zeker gezien het feit dat je maar vijf tegen vijf speelt.

Dan heb je nog de Co-Op modus, welke met drie man gespeeld moet worden. Hierbij doe je missies met twee vrienden om zo je doelstellingen te halen. Doordat je makkelijk cover kan zoeken en met zijn drieën bent, lijkt het simpel. Niets is minder waar, want er komen vijanden van elke kant en ze zijn zeker niet dom. Ze hebben het namelijk door dat jullie met zijn drieën zijn, wat het realisme aardig omhoog krikt.

Conclusie

We kunnen waarschijnlijk nog uren doorpraten over Uncharted 2: Among Thieves, maar dat schiet natuurlijk niet op. Omdat we alleen Multiplayer Closed Beta hebben gespeeld, kunnen we nog geen volledig oordeel geven over de gehele game. Maar van wat wij gezien en gedaan hebben wel. Als Naughty Dog alle glitches eruit haalt, waar wij natuurlijk wel vanuit gaan, is Uncharted 2: Among Thieves een regelrechte klassieker in wording. Grafisch ziet de game er gewoonweg zeer gedetailleerd uit en dankzij de gameplay speelt het lekker weg. Over het verhaal hoeven we niks te zeggen, want we gaan er natuurlijk van uit dat het verhaal van Uncharted 2: Among Thieves niet onder doet voor het verhaal van een topfilm.