Battlefield vs. Call of Duty in cijfers uitgedrukt

Er is constant een kleine battle gaande tussen Battlefield en Call of Duty om de harten en het geld te veroveren van de hardcore shooter fans.

Website IGN heeft nu een overzicht gemaakt met statistieken over deze twee games vanaf de eerste games. Zoals in onderstaand overzicht te zien is heeft de Call of Duty serie de cijfers in het voordeel, maar of dat met de komende releases nog zo blijft blijft nog even een vraag.

Bedankt voor het melden Tom-Zwolle! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.

Boxshot Battlefield 3

Battlefield 3

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
 1.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  wow,70 miljoen meer cods verkocht,das niet niks

 2.    844 XP
  thom430's avatar

  “En het geld te veroveren van de hardcore shooter fans.”

  Nee, CoD heeft een compleet andere doelgroep, het type dat net genoeg hersencellen heeft om R1 in te drukken.

  Het blijft mij toch echt verbazen wat het niveau is van sommige van die 12-jarige mongolen, laatst was er weer eens eentje die beweerde dat kogels uit een precissiegeweer niet dalen door de zwaartekracht.(Uiteraard in de comments op CallOfDuty.nl, een echte aanrader als je eens wilt lachen, of, als je leraar bent of dergelijks om te huilen)
  Meneer Newton zou trots zijn…

  Maarja, kwaliteit > kwantiteit.

 3. Anoniem -   
  maffo95's avatar

  Bewijst toch wel dat cod serie zwaar faalt
  Ze hebben maarliefst 14 development studios en kunnen dan geen betere game maken dat een spel met maar 2 developmemt studios

  EN HATER VAN DIT BERICHT HOU JE BEK DICHT WANT HET IS EEN FEIT!

 4.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  Lets Fight! GO!

 5. Anoniem -   
  Jiggy's avatar

  feit of niet cod verkoopt wel beter dus wie haat nouw en bf is te makkelijk voor mij drm speel ik het niet

 6. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @Jiggy:
  Ik lach me echt dood om jouw reactie…Battlefield te makkelijk? En dan nog nadrukkelijk zeggen dat je CoD een grotere uitdaging vind? Dit is niet alleen compleet andersom, ik vind je zelfs sneu dat je dat denkt. Waarschijnlijk heb je nog nooit een goeie multiplayer match Battlefield gespeeld (op PC), anders zou dit echt sarcastisch bedoelen.

  Battlefield mag dan minder verkopen, de kwaliteit en vooruitgang van elk spel is ver boven het niveau van CoD. Mag ik jullie herinneren dat Battlefield meerdere games heeft gehad die revolutionair waren in de gamewereld, terwijl dat bij CoD alleen MW1 en misschien WaW:Zombies waren?

  De reden dat veel mensen minder te zeggen is omdat Battlefield, vooral in Nederland, gewoon stukken minder wordt gepromoot. Ik durf te wedden dat iedereen wel iets kan vinden in Batttlefield, en dan bedoel ik vooral 2142 of aanstaande 3, aangezien die de echte variatie bieden tussen grootschalige gevechten en kleinere infanteriegevechten.

 7.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  LEVEEEE CALL OF DUTY!!!!!!!!!!!

 8.    645 XP
  Esromeron's avatar

  Ieder zn meuk. Ik hou wel van de arcade actie die CoD bied. Kennelijk ben je dan volgens sommige hersenloos, maar daar stoor ik me niet aan.

  Stoor me wel steeds vaker aan die #1 jarige pubers op cod die net een nieuw scheldwoordje hebben geleerd en dit 100x over de headset schreeuwen. Lang leve de muteknop!

 9.    169 XP
  nWo_Spike's avatar

  Ik kan wel zien dat Activision meer CoD melkt, al die studios, DLC’s en Android games bewijst dat het geldwolven zijn

 10.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Deze is wel vet 😀

 11.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  En wie hebt gewoon?? Cod zekker?? Weer??
  Maar deze keer hoop ik op bf3!!!

 12. Anoniem -   
  Stealth's avatar

  Mooi tabelletje… Grappig om te zien dat COD meer verkoopt, en nog eens bergen paid DLC uitbrengt. Terwijl BF:BC2 6 GRATIS mappacks leverde…

  Overigens klopte het lijstje met DLC niet want BF:BC2 Vietnam is ook een mappack en die staat er niet bij. Of zou het wezen omdat je voor maar een paar eurotjes eigenlijk een nieuwe game kocht?? >_<

  Ik blijf lekker bij BF, je moet samenwerken om te winnen, er zijn grote maps en je moet strategisch te werk gaan…

 13.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  BF3 gaat CoD van de troon af stoten. 110%.

 14. Anoniem -   
  jiggy's avatar

  kijk mischien vind jij het moeilijker of ik speelde tegen hele slechte mensen of ik ben gwn goed heb het ook bij cod daar niet van weetje wat anoniem ik koop all bf en ga ik een tijdje spelen dan zet ik weer reactie want na 1 pot zag ik genoeg bij bf zwakke mensen maarja sommige dingen van bf zijn wel prachtig maar ik ga nie voor kwaliteit maar voor plezier en dat vind je meer in cod ieder ze mening

 15.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  @Vinyl Vonna: Zeiden ze vorig jaar ook……

 16.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  @jiggy: Ik hoop niet dat je xDS tegenkomt in bf;)

 17.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  Als we ff heel eerlijk zijn kopen we CoD omdat we dat altijd al hebben gedaan en omdat onze vrienden dat ook doen. Casual of Duty. Je bent er namelijk aan gewent, je weet hoe de controlls zijn, hoe de Gameplay is, hoe de game aanvoelt, je weet de tactieken en je weet de strategieën.. Je wilt eigenlijk geen andere game spelen of uitproberen omdat je daar dan weer ‘helemaal aan moet wennen’. Je bent eigenlijk bang om te zuigen want je wilt alles in 1x goed doen in een nieuwe game.

  ‘Als we ff heel eerlijk zijn’ kopen we BF3 omdat je wel eens beu bent van Call of Duty, wat amper vernieuwing met zich meebrengt. Je wilt wél eens iets anders uitproberen, je wilt nieuwe Gameplay en de aller beste graphics ervaren, nieuwe strategieën en tactieken bedenken en nieuwe dingen ondervinden die CoD je niet te bieden heeft. Net zoals je vrienden? Je wilt eigenlijk vernieuwing, een betere game.

  Aka de filosofie achter het kopen van CoD OF BF3 in het CoD perspectief. 😉

 18.    16 XP
  Alko's avatar

  donders mooi dit,,,, maar BF3 gaat toch winnen xD

 19. Anoniem -   
  BattleShit's avatar

  FEIT IS DAT COD VEEL BETER VERKOOPT, DUS LUL NOU NIET, DAT ZIJN DE FEITEN!

 20.    36 XP
  explode_tearzX's avatar

  COD is voor mensen die de hele tijd willen knallen! :S

 21.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @JeGrootVader:

  ?? vorig jaar is er geen eens een bf game geweest dus waar haal je die onzin vandaan?

 22.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  @Tom-Zwolle:
  Volgens mij heb ik hier battlefield bad company 2 liggen die ik vorig jaar op de release dag heb gehaald, of is dat geen ‘grote bf game?’

  eerst nadenken voordat je wat post…

 23. Anoniem -   
  lol's avatar

  is deze lijst wel compleet? wat dacht je van BF bad company 2 vietnam dlc?

 24.    1187 XP
  Tom-Zwolle's avatar

  @JeGrootVader:

  Ja sorry zie indd dat het in maart 2010 uit is gekomen! dacht namelijk zelf dat het in 2009 was:P mja bf3 ownd dit jaar cod hard:D

 25.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Ach altijd grappig die fan wars. Feit is en blijft dat COD beter verkoopt en de meest voor de hand liggende reden is omdat het beter is, denk daar maar eens aan, al jullie haters.

  ALL CAPS RAGE FTW??

 26.    162 XP
  madcat's avatar

  Was ik maar hersenloos, dan hoefde ik mij steeds niet de pleuris te irriteren aan dat fanboy gedrag, gatverdamme man. Ik denk dat ik maar meer Black Ops weer ga spelen, hopelijk kan ik dan straks al die berichten niet meer begrijpen door gebrek aan hersens. Wie duimt voor me?

 27.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @madcat: je kan natuurlijk ook selectief lezen. 🙂

 28.    79 XP
  Leeuw109's avatar

  Ik zie Battlefield 2 Modern Combat voor de consoles er niet bij staan. En de andere uitbreiding van BF2 Special Forces. Voor COD mis ik er ook een united offensive. Er klopt niet veel van die lijst.

 29. Anoniem -   
  3x's avatar

  dit is wel weer even te triest voor woorden.
  ga gewoon lekker je battlefield of cod spelen ipv. hier de fanboy uit te hangen.
  BF is beter omdat het 2 studio’s heeft die het maken dats gewoon bullshit net als dat COD beter is omdat er meer uitdaging in zit.
  ga lekker je spelletje spelen,

  wordt gek van dat fanboy gezeik.

 30. Anoniem -   
  3x's avatar

  @madcat: +1

 31.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  @Leeuw109: Idd, deze lijst is sowieso niet compleet. :S

 32. Anoniem -   
  Crimeguy's avatar

  CoD, is gewoon te makkelijk, pas toen ik me verveelde pakte ik CoD MW2 uit de kast die overigens onder de stof lag. 2 potjes gespeelt, 1x Nuke en 1x een KD van 11,33. Het is een FEIT dat CoD veel makkelijker is, Je kan in je eentje gewoon een hele team afslachten, *geen team. die heb je niet in CoD. In Battlefield, heb je jouw team nodig om te kunnen winnen.

  BF3 #FTW