Losgeslagen kinderen uit Londen geïnspireerd door GTA?

In Engeland vonden de laatste dagen meerdere rellen door jongeren plaats. De rel in kwestie, gaat over een paar kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Deze jongeren hebben een verwoestingstocht door Enfield en Brixton ondernomen en zouden volgens de politie door de game GTA zijn geïnspireerd.

De Engelse krant ‘the Evening Standard’ had deze rellen op de voorpagina staan. Maar de informatie die erin stond was een beetje vaag, want er stond op de voorkant dat de kinderen nauwelijks 10 waren en in de rest van het artikel stond dan weer dat ze tussen de 10 en 14 waren. Geen knap staaltje journalistiek dus.

Ook was de informatie over de inspiratie van GTA onduidelijk, want er stond nergens een bron van de informatie bij deze uitspraak. Later pas toen de site MCV direct vroeg hoe de krant aan deze informatie kwam, antwoordde de krant dit van een politieagent en een inwoner van Enfield te hebben gekregen. Dit is natuurlijk weer iets wat niet te controleren valt, of de krant dus uit is op stokerij in de gamesindustrie of het over echte feiten heeft blijft onduidelijk.

Boxshot Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV

Releasedatum:
29-04-2008
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Rockstar
Ontwikkelaar:
Modders importeren Liberty City in Grand Theft Auto V
Gepubliceerd op 30 jan, 2017 om 13:58
Check hier de 12 nieuwe voertuigen van de GTA Heists update
Gepubliceerd op 10 mrt, 2015 om 14:37
Watch_Dogs geport naar GTA IV, resultaat is verbluffend
Gepubliceerd op 29 aug, 2014 om 17:01
Grand Theft Auto IV bereikt mijlpaal van 25 miljoen verkopen
Gepubliceerd op 1 aug, 2013 om 08:25
 1.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  ik was 3 week terug naar Londen geweest was goed rusting,., maar die achter stands wijk is wel fuck up die klein snotneuzen oog contact beginnen ze groot bek te geven! waarom kijk je,., en ik lach ze uit! haha,.,

 2.    141 XP
  ray-play's avatar

  @Sixstar6: Ik lach jou uit, en echt heel hard :’D

 3. Anoniem -   
  axeldc's avatar

  en daar gaan we weer 🙄

 4.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  gta IV in londen gaat ook weg XD

 5.    428 XP
  Djives's avatar

  Pas maar op zo activeren ze nog cheat code : Weapons tier 2 , gaan ze lekker met rocket launchers rondschieten 🙂

 6. Anoniem -   
  WiiMiiMoo's avatar

  opmoeren moeten ze met hun “inspiratie van games” als er iemand wordt geinspireerd door die game zijn meestal van hun zelf al gestoord en komt het niet door een spelletje

 7.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Ik werd wel agresief van de film hooligan

 8. Anoniem -   
  Peter's avatar

  @ six star: Ik weet niet of je zelf in een achterstandsbuurt woont, maar je hebt iig een taalachterstand. Ik ben blij als de scholen weer zijn begonnen!

 9.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Ja Peter ik weet het,,, heb nooit mijn best gedaan en ik verhuis veel zo heb ik het nooit goed gedaan wegens me pa ze werk,,,,,,

 10.    748 XP
  Justinvd's avatar

  Lijkt inmiddels traditie om bij elke gebeurtenis een game uit te kiezen die de dupe word. Er zijn ook genoeg films die geweld en moord laten zien, @mausi-gangsta , maar daar horen wij dan weer niks van. Jammer. Maar goed, we moeten toch iemand de schuld kunnen geven toch?

 11.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  @Djives: wahahahah XD Funny shit, maar eeh HET KOMT DOOR CoD!!! NIET DOOR GTA!! GTA IS ALLANG VERGETEN DOOR DE MEESTE MENSEN

 12.    21 XP
  DannyEster's avatar

  Komt niet door spelletjes.. dit is de reden waarom er nu rellen zijn:

  De rellen zijn het gevolg van een dodelijk schietincident. Een politieagent schoot in de wijk Tottenham, nabij White Hart Lane, een man neer en dit bleek later de aanleiding te zijn voor gewelddadige rellen.

 13.    844 XP
  thom430's avatar

  Altijd weer prachtig hoe mensen geen verantwoordelijk willen nemen voor de opvoeding die ze hun kind geven en het dan afschuiven op muziek/films/games etc.

 14.    155 XP
  RRBFryslan's avatar

  Ach, schuif het maar weer af op de games…

 15.    661 XP
  PSknul's avatar

  Die engelse jeugd. gewoon kogel geven. Waarschuwen als zij nu niet ophouden over minimaal 48 uur. dan komt politie/leger en shiet op die gene die geen manieren heeft. Hup klaar weg met dat tuig. Ik zou niet eens durfen om een ruit in te slaan en een tv mee nemen. dan voel ik me schuldig elke x ik die tv aanzet.

 16.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @Djives: haha +1