In Engeland vonden de laatste dagen meerdere rellen door jongeren plaats. De rel in kwestie, gaat over een paar kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Deze jongeren hebben een verwoestingstocht door Enfield en Brixton ondernomen en zouden volgens de politie door de game GTA zijn geïnspireerd.

De Engelse krant ‘the Evening Standard’ had deze rellen op de voorpagina staan. Maar de informatie die erin stond was een beetje vaag, want er stond op de voorkant dat de kinderen nauwelijks 10 waren en in de rest van het artikel stond dan weer dat ze tussen de 10 en 14 waren. Geen knap staaltje journalistiek dus.

Ook was de informatie over de inspiratie van GTA onduidelijk, want er stond nergens een bron van de informatie bij deze uitspraak. Later pas toen de site MCV direct vroeg hoe de krant aan deze informatie kwam, antwoordde de krant dit van een politieagent en een inwoner van Enfield te hebben gekregen. Dit is natuurlijk weer iets wat niet te controleren valt, of de krant dus uit is op stokerij in de gamesindustrie of het over echte feiten heeft blijft onduidelijk.