Er is al veel gezegd over de nieuwe Final Fantasy XIII. Doordat dit ook de eerste keer is dat de game naar de Xbox 360 komt, zijn menig gamers teleurgesteld in Square Enix. Niet verwonderlijk gezien het feit dat de Final Fantasy reeks merendeels op de PlayStation is uitgekomen.

Nu is er één probleem voor het team van Square Enix: de mogelijkheden van de Xbox 360. Doordat de capaciteit van de HD-schijf van de gameconsole van Microsoft aanzienlijk kleiner is dan die van de Blu-ray Disc, zou niet alles erop kunnen wat wel op de PlayStation 3 versie kan staan.

Zou dit dan ten koste gaan van de uiteindelijke versie van Final Fantasy XIII voor de PlayStation 3? Gelukkig niet, want volgens Yoshinori Kitase van Square Enix zijn ze niet van plan om iets te schrappen van de game omdat het bij de ene gameconsole wel kan en bij de andere niet. Daarom zullen de uiteindelijke versies van Final Fantasy XIII voor zowel de Xbox 360 als voor de PlayStation 3 uiteindelijk kunnen verschillen.

“The team is targeting to create an equal experience on both the 360 and the PS3, so there are no limitations. For example, right now we’re working on the PS3 version first, and once we’ve completed that we’ll really know how much game there will be to fit onto the Xbox 360 discs. So we don’t know how many discs it’ll be housed on for 360, but there won’t be a chance that we’ll compromise anything because, oh it didn’t fit in the 360 discs so we’ll have to take it out of the PS3 version, or vice versa.”