Ja, er is ook nog een andere actie shooter op Gamescom naast Modern Warfare 3 en Battlefield 3. En niet zomaar één, we hebben het hier over Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier. Het is sinds de E3 een tijdje stil geweest rond deze game, maar deze gruwelijke trailer brengt daar waarschijnlijk verandering in. Het is een multiplayer trailer waar alles over deze mode wordt uitgelegd door Tommy Jacob, de creative director van Ghost Recon Future Soldier multiplayer.

Hij vertelt dat de game 3 belangrijke focuspunten had, toen ze deze gingen maken. De focuspunten waren: (één) combat en shooting moesten de belangrijkste aspecten van de game worden, (twee) de verzameling van Intel, wat een erg vete feature is, en als laatste teamwork (alles gaat makkelijker als je tactisch met je team speelt).

Het Intel aspect wordt nog en beetje uitgelicht, er worden namelijk wat gadgets getoond die je informatie van het andere team kunnen verstrekken. Een voorbeeld hiervan is de ‘drone’. De drone is een klein soort vliegtuigje waar je mee over de gebouwen kunt vliegen om je tegenstanders te spotten. De informatie die je met dit vliegtuigje en vele andere gadgets ontvangt heet Intel. Je moet goed opletten en voorzichtig zijn met je Intel, je kan het namelijk kwijtraken. Als de tegenstander jou doodt, kan hij jouw Intel stelen. De enige manier om dat tegen te gaan is om een partner bij je te hebben die hem dan weer neerschiet, zodat hij de Intel niet kan pakken. Meer informatie over Gamescom en deze game zal je natuurlijk hier op PSX –Sense lezen.