Ubisoft: “Motion controls niet geschikt voor de grotere actie games”

Op de afgelopen E3 begin deze maand hebben Microsoft en Sony hun nieuwste projecten onthuld: Project Natal en de Motion Sensing. Natuurlijk komen hiervoor ook games uit tegen de tijd, maar er werd al gezegd dat het misschien mogelijk was om grote games ermee te spelen. Nou gaat dit niet door, althans volgens Ubisoft president Yves Guillemot.

In een interview tegenover CNBC verklaart hij dat de grotere actiegames niet ondersteund zullen worden voor beide beweeglijke projecten van de consolemakers. Dit doordat de meeste geamers volgens de uitgever niet hierop zitten te wachten. Verder vertelde hij nog wel dat van hun toekomstige games ongeveer 80% wel de compatibiliteit zullen krijgen om met de Motion controls te werken.

“The current pad for gamers is giving them a lot. They play for hours, so they don’t want to get up and down. They don’t want to be tired after five minutes. These games are about reactivity.”

7 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik zit idd hier niet echt op de wachten. Laatste wat ik zou willen is bijvoorbeeld kz2 met die motion dingen spelen.

 2.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Ik ook, bij die ene amerikaanse show (vergeten hoe het noemt) werkte die natal wel maar de controller lijkt me gwn zo veel beter. Hij gaf bijvoorbeeld altijd gas, totdat hij een klein stapje achteruit zette, met de controller is zoiets gwn veel simpeler en correcter in respons. Daarom dat de controller ook al zo lang meegaat.

  Voor die grote actiegames zie ik het ook totaal niet werken, wat als je bijvoorbeeld maar een klein kamertje hebt en je wil (bijvoorbeeld in Gears of War) naar de cover toe rollen, wat doe je dan?

  Die quote is ook helemaal juist, zie je je al een game zoals FIFA spelen met Natal? Met die motion sensor van de Wii gaat het nog, maar daarbij heb je nog een controller met knoppen (zie PES, werkt heerlijk) maar met Natal dus niet.

 3.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  don’t give a fuck, geef mij maar gewoon mn controller, ik vind dit al leuk genoeg! het enige wat dit zou overtreffen is virtual reality waarbij je zelf in de game zit.

 4.    3938 XP
  jimke1's avatar

  wel ik heb een dochter van 9 jaar heeft een ps3 op de kamer staan
  en dit zou wel iets goed zijn voor kinderen leeftijd van 9&16 jaar
  ik zelf heb ook een ps3 en ik zie mij niet een killzone 3 of resident evil er mee spelen het is meer iets voor de jongeren maar goeie uitvinding wel:)

 5.    1949 XP
  elazzja's avatar

  Ik ziet hier ook op te wachten. Ubisoft weet gewoon niet wat de behoeften van een mens zijn. Zij moeten enquêtes uitgeven of zoiets.

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Hij heeft wel gelijk, geen grote games maar kom ook niet aan zetten met die kudt games van de wii

 7.    277 XP
  RevXxx's avatar

  goed nieuws. 80% is best veel.