GC 2011: RAGE zal gelukkig geen 20GB aan installatie data bevatten

RAGE zit er ondertussen ook alweer bijna aan te komen en een vraag die een tijdje geleden opdook over de game is nu gelukkig beantwoord. Nadat bekend werd dat de Xbox 360 versie van RAGE namelijk maar liefst 22GB aan installatie data zou bevatten, waren we maar al te benieuwd naar de PS3 versie.

Die is ook niet mis, maar het scheelt wel stukken. RAGE bevat voor de PlayStation versie namelijk ‘slechts‘ 8GB aan installatie data, wat vrij dichtbij de grote installatie data van Gran Turismo 5 komt. Of de game door deze installatie een stuk beter zal draaien weten we niet, maar gezien het grote gedeelte van de HDD dat we ervoor moeten opofferen gaan we er wel vanuit.

Boxshot Rage

Rage

Releasedatum:
04-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:
‘De RAGE-franchise is nog niet gestorven’
Gepubliceerd op 4 aug, 2013 om 14:37
Zowel RAGE DLC als RAGE 2 zijn geannuleerd
Gepubliceerd op 3 apr, 2013 om 19:01
DLC Special: RAGE’s The Scorchers
Gepubliceerd op 26 dec, 2012 om 15:00
RAGE: The Scorchers officieel bevestigd, volgende week verkrijgbaar
Gepubliceerd op 15 dec, 2012 om 13:12
 1.    2785 XP
  jimke1's avatar

  kan niet langer wachten om die game te spelen 🙂

 2.    332 XP
  abrain's avatar

  Gelukkig! jammer zul je bedoelen, de game zal nu gegarandeerd texture pop-ups krijgen voor het laden vanaf de disk(bevestigd door John Carmack, id software).
  Id software wou het liefst de volle 22Gb kunnen installeren, net zo als bij de xbox, maar dit laat Sony niet toe(waarom niet?).
  Dit is voor mij een reden om de game voor de xbox te halen(jammer).
  Als een ontwikkelaar al aangeeft dat de game hierdoor beter zal draaien op de xbox(pc zal het beste draaien) wat bezielt Sony dan om ons niet vrijwillig de volledige game te laten installeren.
  Id software is op dit moment aan het uitzoeken wat ze van de game in die 8Gb gaan plaatsen.

 3.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  opgelucht!!

 4.    109 XP
  MasterKratos's avatar

  360 installatie is Optioneel, i.t.t. Verplichte PS3 installatie..! Beetje misleidend van je..

 5.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Duurt nog even..

 6.    510 XP
  Seven's avatar

  Heel verstandig! Dit had kopers kunnen kosten.

 7.    1865 XP
  elazzja's avatar

  @abrain: Ik vraag me af hoe je het weet dat Sony niet meer dan 8Gb toelaat. Maak dan de rest optioneel. Daarnaast kan je in de PS3 een SSD installeren wat betekent dat de games geïnstalleerd op HDD zo’n 2x sneller laden. De texturen van de game zullen dus ook sneller laden wat resulteert in een FPS stijging van een paar procent. Dit is bewezen met games zoals GTA. (Het loopt een tikkeltje soepeler maar vooral minder last van lag tot een bepaald niveau, dit is dan voor de pc versie weliswaar maar ik denk dat de ps3 versie ook soepeler loopt bij games waarbij in-game dingen laden een rol speelt (open wereld games)).

 8.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  8 gb is ook nog er veel ‘de meeste games voor de xbox360 gebruiken 6+ GB’ maar gelukkig is het geen 20 Gb ‘heb namelijk nog maar 60 over op mijn 120 slim’.
  Dragon age had bij mij dacht ik 16Gb (dragon age ultimate edition)

 9.    332 XP
  abrain's avatar

  Id software heeft zelf aangegeven dat ze ons de optie wilden geven om de 22/25Gb te kunnen installeren maar dat Sony dit niet toelaat en ze toen nog in onderhandeling waren met hoeveel ze wel mochten laten installeren.
  Een ssd heeft zin als je ook daadwerkelijk de content op de ssd kan zetten? wat hier dus niet het geval is. Het is gewoon jammer dat we nu al weten dat de xbox versie beter gaat draaien als de ps3(als je hem installeert dan).

 10.    6677 XP
  Myx's avatar

  Voor rage heb ik het wel over hoor.

 11.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @abrain: (Intern SSD) kan je natuurlijk gewoon alles op instaleren. Ps3 heeft minder geheugen dan een xbox360 maar wel een snelere geheugen. Het is me op de xbox360 nog nooit opgevallen dat een game beter gaat draaien als je hem installeert. Borderlands 1 ps3 vs xbox: bij de xbox laden de textures langzamer dan bij de ps3 “zelfs in het menu”.

  Is het niet mogelijk voor de ps3 om 250mb van de interne Hdd te gebruiken als ram geheugen?. Bij een pc kan je namelijk ook een SD card, HDD enz als extra ram geheugen gebruiken (als je normale ram vol loopt) .