Preview: Call of Duty: Modern Warfare 3

Tijdens de GamesCom was het mogelijk om bij de business booth van Activision in alle rust Modern Warfare 3 te spelen. Als we zeggen in alle rust, dan menen we dat ook, het was namelijk nou niet echt bepaald druk om naar binnen te kunnen. We konden na ongeveer 10 minuten al meteen aan de slag met de game, maar hoe deze ervaring was? Dat lees je in deze preview!

Battlefield 3 v.s. Modern Warfare 3

Het gesprek van de GamesCom-beurs was natuurlijk, welke game zal beter zijn; Battlefield 3 of Modern Warfare 3. Nou is deze stelling, na het spelen van beide games, voor mij niet echt meer aan de orde. Beide shooters zijn namelijk van een compleet kaliber en verschillen ontzettend veel van elkaar. Modern Warfare 3 speelt echt ontzettend lekker weg en weet je toch weer te prikkelen zoals Modern Warfare 2 dit ook deed.

Je mag MW3 dan ook absoluut niet vergelijken met Black Ops, die laatste was gewoon een slechte Call of Duty en Treyarch moet met haar tengels van de franchise afblijven. Battlefield 3 is een veel meer strategische shooter waarin je minder kills zult halen dan in menig potje MW3. Ook is MW3 een game die je even snel 10 minuten kunt spelen, waarin je met BF3 ongetwijfeld altijd langere sessies zult maken.

Wat we gespeeld hebben

Tijdens onze speelsessie mochten we samen met iemand van het MW3-team een potje Spec Ops Survival doen. Je kreeg heel netjes een headset op evenals degene waarmee je aan het spelen was, zodat je met elkaar kon communiceren. De manier waarop Activision dit heeft opgezet was zeer netjes, je krijgt op deze manier namelijk een aardig goed beeld hoe deze modus van de game in elkaar steekt.

De missie begon met enkel een pistooltje voor zowel ons als degene met wie we speelden, daarmee moesten we de eerste wave van vijanden zien te overleven. Nadat we dit gedaan hadden konden we wapens e.d. oppakken die gedropt waren door de vijand. Door telkens meer waves te overleven krijg je geld en unlock je in de eerste paar waves een aantal ‘crates’. Deze crates zitten vol met ammunitie, explosieven, wapens, sentry guns etc. Deze items kun je kopen met het geld wat je verdient hebt tijdens het spelen.

Het beste was om de eerste paar waves gewoon te kunnen overleven met je pistool en wapens die je oppakt, zodat je op den duur een goed wapen kon kopen. Met name het halen van een Sentry Gun was wel nodig toen we op helikopters moesten gaan schieten. Deze moest je uit de lucht halen en er waren ook nog vijanden aanwezig op de grond. Dit gebeurde weer in de typische hectische Modern Warfare-setting waar je dan toch wel weer heel blij van wordt.

Hoe het speelt

Modern Warfare 3 speelt zoals je van Infinity Ward gewend bent, gewoonweg smooth en lekker arcade. Het is ontzettend jammer dat Treyarch met Black Ops de franchise een beetje in een diep dal heeft gedrukt en dat Infinity Ward het telkens maar weer recht moet zetten. Sommige mensen zullen ongetwijfeld zeggen dat ik overdrijf, maar laten we eerlijk zijn, Infinity Ward weet wel elke keer een goede Call of Duty af te leveren.

Natuurlijk blijft er altijd ruimte voor verbetering en kritiek leveren op Call of Duty is natuurlijk zo ontzettend makkelijk, het is immers een game die immens groot is. Het feit blijft alleen dat het kwalitatief echt hele goede games zijn en al het respect wat men over de loop van de jaren verdient heeft, niet voor niets is geweest.

We hebben alleen nog maar de Spec Ops Survival mode gedaan, oordelen over de multiplayer en singleplayer is dus nogal lastig. We hopen alleen wel dat Infinity Ward het gespam met achievements en punten wat naar beneden schroeft. Het krijgen van 50 punten voor een headshot, 10 erbij omdat je ’t met links deed en nog eens 50 omdat het je 3e headshot is… nergens voor nodig.

Grafisch

Het blijft een feit dat Modern Warfare 3 er inderdaad wat minder uitziet dan Battlefield 3 en de game is niet echt hoogstaand qua graphics. Met Black Ops was het alleen zo dat we ons ‘stoorden’ aan het grafische aspect van de game. Sommige textures leken rechtstreeks van de PlayStation 2 te komen en split-screen was al helemaal niet te doen, zo lelijk.

http://cdn.psx-sense.nl/wp-content/uploads/2011/08/9497022454df60b5bac7f1-1024x576.png

Modern Warfare 3 ziet er alleen echt wel beter uit dan Black Ops en ook al blaast je het niet weg, het is ook niet storend. De game ziet er gewoon redelijk uit en is mooi genoeg om in deze tijd uitgebracht te mogen worden. We hopen alleen wel dat dit bij de volgende Call of Duty toch wat vooruitgang gaat boeken, het oog wil immers ook wat.

Voorlopige conclusie

Modern Warfare 3 is een makkelijk doelwit voor kritiek, als iets populair is wordt het namelijk al snel aantrekkelijker om te bashen. Je kan alleen zeggen wat je wilt maar Modern Warfare 3 is gewoon echt een heel leuke game. We zijn ook ontzettend blij met het feit dat Infinity Ward verantwoordelijk is voor de ontwikkeling. Ook al hebben we enkel de Spec Ops Survival Mode mogen spelen, we hebben er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met MW3.

Boxshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Releasedatum:
08-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Activision
Ontwikkelaar:

42 reacties

 1.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  haha rip cod

 2.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  nicce,

  deze game word gwn goed net zoals bf.
  het is waar treyarch is zo fucked man.
  wel vreemd dat je zo kort moest wachtenn

 3.    728 XP
 4.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  “Battlefield 3 is een veel meer strategische shooter waarin je minder kills zult halen dan in menig potje MW3. Ook is MW3 een game die je even snel 10 minuten kunt spelen, waarin je met BF3 ongetwijfeld altijd langere sessies zult maken.”
  – Dan bedoel je de Conquest mode neem ik aan, in BF3 zit namelijk ook een Team-Deathmatch mode รฉn een rush mode.. ๐Ÿ˜‰

  “Je mag MW3 dan ook absoluut niet vergelijken met Black Ops”
  – Haha, je doet het zelf ook in deze preview! XD

 5.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  Infinity Ward was toch uit elkaar, en sledgehammer nam het over?
  maar is dit gewoon weer mw2, maar dan andere opzet?

 6.    116 XP
  jans's avatar

  goede preview.
  mw3 en bf3 is totaal anders.
  dus niet meer zeuren welke beter is.
  ik ga voor bf3.
  en alle mw3 spelers veel fun.

 7. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @PattyS3: Nee ik bedoel het over het algemeen en die tweede bedoel ik dat je Blops snel moet vergeten.

 8.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  kga voor allebei idd allebei verschillend dus tjah:-)

 9.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  @jans: Goed gezegd =D!
  Bedankt, en jij plezier met BF3!
  Ik ga voor de Play-off’s in MW3 ๐Ÿ™‚

 10.    510 XP
  Seven's avatar

  Ik ben verrast over het onderdeel graphics.
  als ik de trailer en screens zie moet ik zeggen dat deze er behoorlijk strak bij staan. Vanwaar de matige beoordeling.. Is het ingame echt zoveel slechter?

 11. crew Management -    4947 XP
  M4GN3T's avatar

  @Seven: Zoals ik aangaf, het is niet storend, maar ook niet hoogstaand. Wellicht zijn we wat ‘verwend’ geraakt met titels als Uncharted 3, Battlefield 3 en een Saints Row The Third..maar het is niet echt zo geweldig als je in de trailers ziet.

 12.    80 XP
  larsoss's avatar

  hij ziet er echt mega mega mega vetjuhs uit… denk dat ik deze echt wel ga halen:D

 13.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Like Zombiiezzz..

  Maar ze gaan ook geld melken. Cker weten!

 14.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Aangezien Treyarch hier ook veel geld mee verdiende..

 15.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Seven: Tja, het valt niet te ontkennen dat de graphics van MW3 absoluut niet de beste zijn in vergelijking met andere titels die ook dit jaar gerealesed worden. Maar MW3 draait dan ook op een 4 jaar oud engine, dus het lijkt mij dan ook meer dan logisch dat MW3’s graphics matig worden gevonden.

 16.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @MrGreen95: Heel veel mensen vinden dat MW3 ook als DLC had kunnen worden uitgebracht voor MW2. MW3 word dan ook wel MW2 v2 genoemd.

 17.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  Zulke games zal ik nooit kopen en spelen omdat het genre me totaal niet boeit.

  Alleen; zonder er veel verstand van te hebben: is de COD-serie niet wat uitgemolken? Er zijn de afgelopen jaren toch al heel wat verschenen (en gehypt) volgens mij.

  Vind het dan ook lichtelijk vreemd dat dit altijd nog รฉรฉn van de best verkochte franchises is, hoe vaak er ook een nieuw deel komt. Moet dus wel heeeel erg bijzonder en steeds vernieuwend zijn… Kan ik me haast niet voorstellen.

  Zeg overigens niet dat dit een slechte game is, integendeel.

  In het ‘shooter genre’ kijk ik eigenlijk alleen uit naar Far Cry 3 omdat de omgevingen vet zijn en het free roam is. Is vaak leuker vind ik XD

 18.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @iRobbert-: Ik haal ze gewoon beide en heb plezier met BF3 รฉn MW3. ๐Ÿ˜‰ BF3 voor de tactische Gameplay, het feit dat je er bijna alles kapot kan knallen en omdat er voertuigen zijn. (waaronder Straaljagers :D) + natuurlijk vanwege de enorm goede graphics. En MW3 omdat ik CoD altijd al heb gespeeld, net als m’n vrienden, en af en toe wel eens gewoon wil knallen op de CoD manier: snelle, agressieve Gameplay die geen andere shooter mij kan brengen.

  Ik raad gewoon iedereen aan ze beide te halen. Heb je in ieder geval 1000% zekerheid dat je de beste shooter van het jaar in huis hebt. ๐Ÿ˜‰

 19.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Wat jij zegt patty cod is gewoon snel game 10min spelen dan klaar bf ben je echt wel bezing hoor!!! Ik heb wel eens gehaad dat ik met BFC 2 wel dikke ander half uur bezing bent met spelen met 1 potje^^

 20.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  Ik ben meer een MW3 fan, dus ga ik MW3 halen en BF3 niet.

 21.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  ik ga voor bf3
  ik vind cod te snel:$

 22.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @Sixstar6: Je hebt verschillende modi in BF3 hรจ ๐Ÿ˜‰ (Conquest, Team-Deathmatch, Rush..) BF3 word heel anders als BC2. Maarja dat is ook best logisch want het zijn 2 verschillende games. BF3 is geen vervolg van BC2..

 23.    123 XP
  DL3B's avatar

  Toch lijkt hij me saai…

 24. Anoniem -   
  LagOps's avatar

  @Sixstar6: de meesten houden daar niet van, we moeten afentoe wel een sjekje kunnen rollen

 25.    1982 XP
  De Zak Aardappelen's avatar

  @F1-BS-FR: Welke andere spellen vindt je wel leuk dan?

 26.    2215 XP
  mausi-gangsta's avatar

  misschien ga ik wel huilen als ik de kwaliteit zie :'(

 27.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  De users hier met een Battlefield avatar kun je ook gewoon niet om een kritische mening vragen, want het word gewoon: COD fail, BF best

 28.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @mausi-gangsta: geloof me,dat doe je niet.
  het is echt niet zo heel slecht alleen kan het natuurlijk niet tippe aan bff

 29.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  @joeythekilla: Jij bent dronken.
  Niet tippen, wtf? xD

 30.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  @De Zak Aardappelen:

  Ik speel vooral race-games (F1 en Dirt oa), FIFA-games en een aantal actie/avontuur games als Uncharted, Mafia, Red Dead Redemption etc.

  Dit soort shooters zijn er talloze van en is niet echt leuk vind ik.

  Tevreden?

 31.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Battlefield vs COD
  Een war die lekker aangewakkerd wordt door beide uitgevers.
  Want zo’n war is natuurlijk heerlijke gratis reclame voor hun.

  Verder zie ik MW3 als Mac Donalds. Snelle hap en lekker.
  En Battlefield als een restaurant. Lang zitten en heerlijk.

  Beide een must. Waar de 1 snelle actie met veel 1 tegen 1 momenten heeft.
  Waar de ander tactisch met voertuigen een totaal beeld geeft van oorlog.

  Persoonlijk ga ik voor MW3. Dit puur omdat ik van snelle korte actie houd.
  Mezelf super vermaakt hebt met MW2. En het totaal niet erg vind om herkenbaar hede terug te zien uit deel 2. Herkening is ook vertrouwd.

  Battlefield 3 ga ik ook zeker halen. Alleen iets later.
  Gewoon omdat ik het niet fijn vind 2 verschillende FPS games tegelijk te spelen. Dit haald bij mij namelijk een stukje ervaring van een game weg.
  Verdiep me liever helemaal in 1 game. Die kapot te spelen voor ik verder ga met de volgende game.

 32.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  @MightyMostert: Jij gaat liever voor het zelfde geld naar een fast food keten dan naar een 5 sterren restaurant?:P

 33. Anoniem -   
  vinnie1234's avatar

  BO slecht? nee! Online splitscreen! Zombi. Maps! Geniaal! Kon een mw2 niet aan tippen. En voor mij denk mw3 ook niet! Ga voor bf3 ook zeker. En hou lekker bo om met vrienden op de bank te game online! Want wat ie leuker? Op de bank of via zo stomme kabel..? En dan zeggen dan T er af moet blijven? Absoluut biet mee eens! Zei snappen nog wat echt leuk is!!

 34.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  @MrGreen95: lol ja sorry ik ben van de patat generatie ๐Ÿ˜›

 35.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Ik deel volledig de mening van de auteur! IW levert veel betere, toffere games van COD! Ik heb toch BO gekocht om nog meer COD ervaring op te doen, maar toch vind ik wat IW ervan bakt niveaus hoger!

 36.    116 XP
  jans's avatar

  het voordeel van BF is dat je er ook later kunt instapppen , en toch nog geen noob gevoel krijgt.
  bij MW moet je meteen bij de release meedoen , anders heb je een achter stand met guns en perks killsteaks , waar door het niet meer leuk is.
  mijn mening.

 37.    162 XP
  madcat's avatar

  Het is zo makkelijk om Treyarch te bashen. Ik zeg niet dat Black Ops beter is dan MW2, het was in ieder geval minder overdreven qua killstreaks. Bovendien was Black Ops een hele verbetering tov World at War, dus ze groeien duidelijk als team, geef ze een beetje credit, kom op zeg. En niet vergeten, ze hebben wel 1 van de meest verslavende co-op game op de wereld gezet: Zombie mode. Als ik de killstreak set van MW3 moet geloven denk ik dat ik de game voor het eerst ga overslaan, veel te veel killstreaks en overpowered. Ik bedoel, 3 of 4 landmijnen alleen al?? Lekker irritant…

 38.    66 XP
  Koenps3's avatar

  Is er nou wel of niet split screen online bij mw3?

 39.    728 XP
  joeythekilla's avatar

  @iRobbert-: dat is gwn een betekenis:p
  zal wel weer aan mij liggen haha

 40.    5382 XP
  PattyS3's avatar

  @madcat: BO is net zo overdreven als MW2 qua Killstreaks.. En ik vond WaW beter als BO xD

 41.    162 XP
  madcat's avatar

  @PattyS3: Nou laatst paar potjes MW2 gedaan, continue helikopters, vliegtuigen, predators. En meest irritante aan MW2 is mijn favoriete mode, hardcore headquarters. Praktisch wordt er continue noob-tubes afgeschoten, ik hoor niemand meer ‘gewoon’ schieten… Black ops vind ik veel ‘rustiger’ qua ‘noob tubes’ en killstreak ‘spam’… , maar dat is mijn mening dan ๐Ÿ™‚ En World at War had geen leuke multiplayer vond ik, die noob tube was helemaal makkelijk in gebruik, voertuigen irritant, maps vaak te groot. En tweede wereld oorlog shooters waren er zoveel, het ‘sambal’ effect zeg maar ๐Ÿ™‚ Maar natuurlijk, das mijn mening weer he ๐Ÿ™‚

 42. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  zoals vele koop ik ze gewoon allebei

Call of Duty: Modern Warfare Collection opgedoken voor de PS4
Modern Warfare 3 voorzien van een ‘zeer bescheiden’ update
Nieuwe game modi voor Modern Warfare 3 lanceren vandaag
Dit weekend Double Weapon XP voor Call of Duty: Modern Warfare 3