http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e53889a9cd4a.jpg

Tijdens de Gamescom stond verrassend genoeg Sony’s gloednieuwe 3D PlayStation TV op een tafeltje om te bekijken. Dit hadden we niet verwacht, aangezien Sony redelijk stil is geweest rondom een Europese release. De precieze releasedatum van de TV hebben we nog niet, maar we verwachten ergens voor de kerst. Of de TV het kopen waard is? Dat lees je in deze hands-on.

Vormgeving van de TV

Wat ons als eerste opviel was het gestroomlijnde design van deze TV, wat een prachtapparaat. Het is soms zonde dat Sony niet wat vaker laat zien wat ze wel niet op de tekentafel kunnen presteren, ze weten namelijk echt wel hoe je een apparaat luxe vorm kan geven. De TV heeft ronde hoeken aan de zijkanten wat ervoor zorgt dat je een beetje een unieke look krijgt die je niet vaak ergens anders ziet.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e3bf00a6c2e9.jpg

De schermgrootte is 24 inch, dit is op zich redelijk maar niet genoeg om de TV pontificaal in de huiskamer te zetten. We hopen dan ook dat Sony wellicht een wat groter model uit gaat brengen nog want het design is echt heel mooi. Qua beeldkwaliteit waren we ook aangenaam verrast, de TV heeft levende kleuren en is ontzettend scherp.

Ook ideaal als monitor

Wat mij zo ideaal lijkt aan de PlayStation TV, is dat het zich ook uitstekend leent als computer monitor. Er zitten immers twee HDMI-aansluitingen op waardoor het makkelijk switchen is tussen je PS3 of PC/Mac. Zo heb je een apparaat met twee functies, die er ook nog eens fantastisch uitziet. Voor 500 euro heb je dus een oplossing voor zowel je PlayStation 3, als je PC.

3D voor twee

Het grote selling point van de Sony 3D PlayStation TV is natuurlijk de functie dat je met ze tweeën fullscreen co-op kan spelen en allebei 3D beeld ziet. Wij hebben deze functie natuurlijk uitgeprobeerd op de beursvloer en laten we maar met de deur in huis vallen: het werk echt. Zelf spelen was niet mogelijk, maar er stond een monitor klaar met twee brillen en die hebben we dus snel opgepakt. Zonder bril was het beeld nog wazig, maar met de bril op zagen we opeens mooi scherp beeld. Met een knop bovenop de bril kan je wisselen tussen de twee beelden. Het enige teleurstellende was dat het beeld niet echt 3D leek. Het was dan wel alleen een trailer, maar dan als nog was dit een kleine domper. Toch zorgt dit ervoor dat je met deze TV geen gekloot meer hebt met een gespleten spelervaring dus kan het woord split-screen straks in de koelkast gezet worden.

Ook goed voor het budget

Zoals we allemaal wel weten is het leven van een gamer zeker niet goedkoop en moeten hier en daar afwegingen gemaakt worden tussen wat nou echt nodig is en wat niet. Als je op zoek bent naar een gloednieuwe TV zal een 3D tv vaak niet in aanmerking komen vanwege de gigantisch hoge prijzen, maar de 3D PlayStation TV bevindt zich zeker in een acceptabele prijsklasse.

Voor slechts €500,- heb je namelijk een 3D tv die ook nog eens met een zeer strakke co-op feature komt, in tegenstelling tot de meeste peperdure 3D tv’s die deze optie niet hebben. Ook komt de PlayStation TV met een game gebundeld en is het als je goed zoekt nog eens mogelijk om een bundel te krijgen met zowel Motorstorm: Apocalypse als Resistance 3.

Wellicht denk je tijdens het lezen van dit kopje echter iets in de trend van ‘waar heeft hij het nou over, 500 euro is enorm veel geld’. Daar kunnen wij ook wel inkomen, maar zoals altijd is voor alles een oplossing te vinden. Zoals jullie hebben kunnen lezen in onze special ‘gamen op een budget‘ kan het erg voordelig zijn om voor uitgaven zo groot als deze een op te stellen. Het spaarplan wat wij aanbevelen genaamd B.O.E.G., ofwel baas over eigen geld, is gratis om te gebruiken. Met nog ruim een paar weken te gaan tot de release van de PlayStation TV is er nog tijd zat om genoeg opzij te zetten op een budget.

Aangezien wij zelf de TV ook natuurlijk binnen willen slepen, hebben we ons eigen advies maar ten harte genomen en hebben we zelf ook even een spaarplan opgesteld om te laten zien hoe dit nou precies in zijn werking gaat. Ons spaarplan is hieronder te bekijken en of het ons gelukt is om deze te volgen zullen jullie snel genoeg horen!