PlayStation 3 versie van Ghostbusters is niet in HD

Ghostbuster The Video Game is een heel apart verhaal geworden. De game komt bijna uit op de PlayStation 3 en pas over een paar maanden uit op de andere gameconsoles. Dat is een voordeel voor ons, maar mogen wij wel tevreden zijn met Ghostbusters? De game is namelijk niet in High Defifnition (HD) op de PlayStation 3 en voor de Xbox 360 tenminste wel, in 720p. Dit komt doordat ontwikkelaar Terminal Reality de game precies hetzelfde houdt voor beide platformen, aldus President Mark Randel van de ontwikkelaar van Ghostbusters.

“Personally, I want to show off our PS3 technology. We’re one of the few developers who love the PS3 and have a great time with it. We have great technology for the PS3 and we want to show it off. We’re running the same game for both platforms but if we made a PS3-only game, for example, you could double the amount of objects on screen that you’re seeing. The PlayStation 3 has seven processors and the 360 only has three, so seven versus three means you can do a lot more on the PS3. We’re keeping the game the same over both platforms so we don’t want to take out any features.”

Door het testen van de game door website Lens of Truth is gebleken dat Ghostbusters op de PlayStation 3 op een resolutie draait van 960 bij 540 pixels met quincunxx AA, tegenover de resolutie van de Xbox 360 versie. Deze bedraagt namelijk een resolutie van 720p in 1280 bij 720 pixels met 2xMSAA. Natuurlijk hebben we hier bewijzen voor, bekijk maar de twee screenhots. De eerst in horizontaal uitgerekt en de tweede verticaal, beide vanaf de PlayStation 3.

[nggallery id=106]Maar waarom wordt er dan zo leuk verteld door de ontwikkelaar dat ze veel meer kwijt kunnen op de PlayStation 3 dan op de Xbox 360? Waarom is de resolutie gewoon niet in HD op de PlayStation 3? Dit terwijl ze zo graag de game eerst op de PlayStation 3 uit willen brengen, terwijl ze er nog veel meer mee kunnen doen. Want het lijkt er gewoon op dat de Xbox 360 versie vele malen mooier. Dit komt ook gewoon puur door het feit dat niemand minder dan Sony Pictures de filmrechten hebben en de game ook eerst als exclusive willen hebben, wat allemaal niet ten goede van de game komt.

Terminal Reality Executive Producer Brendan Goss:
“Sony and the talent were adamant that before they got involved with a Ghostbusters game, the tech had to be capable of providing an authentic Ghostbusters experience, and that required graphics and physics tech.”

Kortom, dit wordt dus een gemiste kans van Terminal Reality om een topgame af te leveren van een film. Ghostbusters zal dus niet in HD te bespelen zijn op de PlayStation 3, maar wel in 720p op de Xbox 360. Waarom het verschil? Wij weten het nog steeds niet. Bekijk ook maar eens onderstaande vergelijkingsvideo van de game tussen de versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360 of lees onze preview van de game als je deze nog niet hebt gelezen.

14 reacties

 1.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Wat een oplichterij, het moet andersom!

 2.    1949 XP
  elazzja's avatar

  Laten we allemaal een aanklacht indienen. Dit is discriminatie. Waarschijnlijk omdat de PS3 zwart is en de Xbox 360 wit. Het slaat nergens op. DE makers kunnen het op HD zetten maar willen het niet omdat dan de Xbox versie minder is en het moet gelijk blijven. Hoeveel zou M$ wel hebben betaald???

 3.    473 XP
  mickje12's avatar

  wat een genaai!!!
  ik wou hem halen…
  maar begin nu te twijfelen!!!

 4.    335 XP
  abrain's avatar

  Jammer! nu wacht ik wel tot hij in de rommelbak ligt.

 5.    10 XP
  PatrickPSN's avatar

  Ja, wat zal ik hierop zeggen … Wat een gemiste kans en een gigantische afgang voor Sony 🙁

  Hebben ze een title (tijdelijk) exclusief verpesten ze het …
  Jammer jammer jammer 🙁

  Ik was echt van plan deze te gaan kopen voor me PS3, Sorry maar ik denk dat ik nu de Xbox360 versie maar uit de USA gaat importeren als die wel wel in HD is

 6.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Wow… op 600% valt et pas op.. Vergeten we hier niet dat het om de gameplay gaat en niet bepaald om de graphics, of ze moeten al extreem kut zijn. En zoveel verschil zie ik zelf niet eens. Het is natuurlijk wel kut dat ze eerst zeiden dat de ze de PS3 versie optimaal gingen benutten.

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ga er vanuit dat geen ps3 bezitter deze game nog wilt

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Wel raar waarom ze dit doen hoor. Als je de een goed rederd, doe dan meteen de andere versie ook goed. Vind het echt een domme actie van hun.

 9.    935 XP
  Mormel123's avatar

  Klinkt dom, maar ik zie geen verschil…. alleen is bij de xbox360 beeld wat donkerder, maar dat is juist lelijker!

 10.    473 XP
  mickje12's avatar

  maar de playstation gaat het dan toch upscalen??/
  dus dan word het toch alsnog 720p?

 11.    1949 XP
  elazzja's avatar

  @mickje12: Ik wil gewoon een HD game waarvoor je playstation het niet hoeft up te scalen. Zet het dan gelijk op dvd en maak de prijs goedkoper zou ik zeggen.

 12.    442 XP
  rwss's avatar

  Ik denk dat ze wat tegenstribbelingen hebben met programeren voor de ps3.
  Hoop wel dat ze met een update alsnog gaan oplossen, anders vindt ik wel heel lui.

  Maar de xdoos is er ook in het zwart elazzja, namelijk het elite model zo als Micro$ofties het noemen.

  En ja het is wel een aanklacht waard, het is een gemiste kans, tevens
  wordt er nog steeds te weinig games uit gebracht die in HD zijn of maar zelfs de upscaler van de ps3 weten te benutten, erg lui van ze.

 13.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Gelukkig heb ik nu een receiver die alle singalen naar 1080p kan om zetten, en met 7,1 HD geluid

 14. Anoniem -   
  81.165.194.222 (Niet geregistreerd)'s avatar

  jullie moeten maar eens en keer tegen jullie verlies kunnen met jullie dikke nek ik ben blij dat jullie geboycot zijn en dat de mensen die geen rijkelui kindje zijn eens ook mooiere graphics hebben op de x box 360