PS Vita zal altijd nieuwe voorraden software en games hebben

Zoals we allemaal nog wel weten was de PSP bij de eerste uitgave aardig populair en zagen een hoop developers wel wat in het krachtige apparaatje, wat de handheld strijd aan ging met Nintendo. Al gauw was de hoeveelheid content voor de PSP helaas aardig mager, waar Sony zich gelukkig van bewust is.

Sony heeft dan ook in een interview aangegeven dit met de Vita heel anders te gaan doen. Zo denken ze onder andere dat de weinige aandacht voor de PSP ook kwam door de aankondiging van de PlayStation 3 kort na de lancering van de PSP, waar alle aandacht naar verschoof.

“(…) Right after the launch of PSP we had to shift lots of resources to prepare for the launch of the PS3, that followed closely after the launch of PSP. In retrospect we did it too extreme. We were happy with the launch of PSP. We had lots of games to launch with, but because of the demand of creating games on the new consoles, we shifted resources too much and the coverage for the PSP became weak.”

Gelukkig gaf de beste man ook even aan dat ze weten dat ze hier fout zaten en dat we dit niet weer hoeven te verwachten met de Vita:

“We learnt the lessons of that experience. We’re going to make sure we will have a good, continuous supply of software on PS Vita as we continue to support the PS3 and PS Move.”

 1.    522 XP
  axeldc's avatar

  ‘Zo denken ze onder andere dat de weinige aandacht voor de PSP ook kwam door de aankondiging van de PlayStation 3 kort na de lancering van de PSP, waar alle aandacht naar verschoof.’

  Conclusie: volgende 2 jaar al zeker geen ps4

 2.    374 XP
  Goliath's avatar

  @Ikzelf: Of gewoon niet gelijk alle resources verplaatsen naar de PS4 maar meer om en om doen zodat beide een fatsoenlijke line-up hebben en houden.

 3. Anoniem -   
  brent's avatar

  @ ikzelf ik hoop het

 4.    522 XP
  axeldc's avatar

  @Goliath:
  Ik zou met niet kunnen voorstellen dat een fifa, cod, bf, ac … alleen maar op de vita zou uitkomen. Als ze het op beide maken, is de aandacht weer verschoven naar de ps4 lijkt me.

 5.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Hebben ze eerder verteld