Zelfde filosofie van PSP bij de PS Vita

De opvolger van de PSP is zoals al even bekend is de PS Vita. Deze handheld zal voorzien zijn van een OLED-scherm, touchscreen en nog veel meer snufjes. Verwacht wordt dat deze krachtpatser begin 2012 zal uitkomen.

De PS Vita zal dus veel meer kunnen dan zijn voorganger. Zo zullen er een extra hoop features en een sociaal aspect aanwezig zijn, maar de filosofie achter de PSP zal ook in de PS Vita zitten. Wat ze daarmee bedoelen is dat de games de boventoon zullen hebben.

Er is wel één grote maar aan heel het verhaal. Nadat de PSP een flitsende start had genomen, moest het al veel gas terugnemen door de komst van de PlayStation 3. Gelukkig voor de PS Vita is er momenteel nog geen aanwijzing van een eventuele Playstation 4. Door dat feit verwachten ze bij Sony dezelfde flitsende start van de PSP en verder hopen ze dat de PS Vita het even goed blijft doen.

To the extent that PSP targeted the core gamer who was after a good gaming experience, the philosophy is basically the same, but I think the nature of [Vita] allows us to provide a differentiated gaming experience in a manner that the design of PSP simply did not allow. The core principle is to provide the best portable gaming experience possible. It’s as simple as that.

  1.    195 XP
    sabasNL's avatar

    PS4 is al een tijdje bij Sony’s R&D, maar ze hebben officieel verklaard de opvolger nog niet willen te lancheren voor 2015. Ook willen ze de PS3 min een 10 jaar leven geven, en dat zat wel lukken aangezien de PS3 nog niet 100% wordt gebruikt (echter wel verouderd t.o.v. PC’s)

  2.    1919 XP
    ddvos's avatar

    volgens mij lag het niet alleen aan de ps3 maar ook aan de ds die veel beter werd verkocht.