Deus Ex: Human Revolution is een geweldige game geworden en dat valt niet te ontkennen na het lezen van onze review, maar sommige mensen zijn iets minder blij met de game. Zij beweren namelijk dat Square Enix nogal racistisch bezig is met bepaalde NPC’s en dan vooral de bovenstaande. Om het even te verduidelijken hebben we de onderstaande beelden voor jullie:

Een hoop boze gamers vinden de stem van deze NPC totaal niet bij het uiterlijk passen en roepen dat dit enorm racistisch in elkaar is gezet en een verkeerd beeld geeft van de samenleving. In een reactie op alle tumult, zei Square Enix het volgende:

“Deus Ex: Human Revolution is a fictional story which reflects the diversity of the world’s future population by featuring characters of various cultural and socioeconomic backgrounds. While these characters are meant to portray people living in the year 2027, it has never been our intention to represent any particular ethnic group in a negative light.”

Wat denken jullie, hebben de boze gamers gelijk en is dit gewoon racistisch, of heeft Square Enix het zo wel netjes genoeg afgehandeld? Laat het ons weten in de reacties!