Gedetailleerde uitleg over het clan systeem van CoD Elite en MW3

Sinds Call of Duty: Elite is aangekondigd zijn de details omtrent het project nou niet bepaald even zuiver gebleven en was het allemaal nogal ingewikkeld in elkaar gezet. Gelukkig zijn er ook mensen die de consument gewoon willen laten zien hoe alles precies werkt en hebben we nu een goed beeld van hoe het clan systeem precies werkt.

Zo zullen mensen met CoD Elite een clan kunnen oprichten die wel wat weg heeft van de standaard ‘groups’ die je kan joinen. Het verschil is dat iedereen deze groups in en uit kan stappen, terwijl clans wat exclusiever zijn en een maximum van honderd leden bevatten. Deze honderd leden worden geleid door één leader, alhoewel deze functie misschien nog uitgebreid gaat worden met diverse officieren om het wat makkelijker te maken.

Zodra je een clan hebt kan je diverse clan battles organiseren via CoD Elite om in Modern Warfare 3 uit te vechten. Zo heb je de gewone clan battles, maar ook twee interessante gamemodi die een extra dimensie in het spel brengen. De eerste draagt de titel ‘Clan Operations’ met zich mee, waarin clans in een kort tijdsbestek van een paar uur bepaalde doelstellingen moeten behalen om zo de hoogste score neer te zetten. Om ervoor te zorgen dat het niet te competitief wordt binnen de clans heeft Beachhead Studios besloten om alleen de resultaten van de zes beste spelers uit de clan mee te laten tellen, ook al kan iedereen meespelen.

Noah Heller, project manager van CoD Elite: “We don’t want anyone kicking people off their clans because they suck.”

De hele clan heeft er nog wel baat bij als de clan wint, aangezien iedereen in de clan hiermee beloningen kan verdienen om te gebruiken in Modern Warfare 3. Deze beloningen kunnen weer variëren van dubbele XP tot leuke in-game goodies.

http://youtu.be/U5-KQunJG3g

De tweede clan modus is ‘Clan Challenges’. Deze modus is wat minder hardcore en is verspreid over een veel langere periode, waarbij de resultaten van de hele clan ook zullen meetellen. Denk hierbij aan welke clan de meeste kills kan verzamelen in een week, of juist de beste K/D ratio kan behalen. Deze challenges zorgen niet voor individuele beloningen, maar voor XP voor de clan. In het begin zal de clan een tag hebben van vier letters die iedereen kan gebruiken, maar zodra je clan een hoog genoeg level heeft behaald zal de clantag een gouden kleur krijgen en zal deze exclusief voor die clan zijn.

Tot slot gaf Beachhead Studios nog aan dat ze wel extra functionaliteiten willen inbouwen zoals vriendschappelijke challenges tussen clanleden, maar ze willen eerst de basis goed hebben voor ze dit gaan doen.

“Beachhead Studios needs to walk before we run. Fan feedback will be a big part of what features get added, we’ve got some ideas, but we need to now what you guys think.”

Jullie hebben het gehoord, als je nog goede ideeën hebt voor het CoD Elite systeem kan je die natuurlijk hieronder delen met de mensheid, of in ieder geval met de PSX-Sense community. Tevens hebben we nog een aantal screenshots van het CoD Elite systeem voor jullie, welke hieronder zijn te bezichtigen.

Boxshot Call of Duty Elite

Call of Duty Elite

Releasedatum:
Nu te gebruiken
Genre:
Simulatie
Uitgever:
Activision Blizzard
Ontwikkelaar:
 1.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Nice. Heb hier wel heel veel zin in 😀

 2.    508 XP
  MrGreen95's avatar

  wow zuet er goed uit

 3.    403 XP
  Hazzard12's avatar

  zinzinzinzin

 4. Anoniem -   
  gastZonderIp's avatar

  and not a single fuck was given NOW

 5. Anoniem -   
  MeneerMike's avatar

  gaap

 6.    1919 XP
  ddvos's avatar

  misschien dat ik toch maar die elite neem

  hopelijk komen er ook een soort competities clan tegen clan

 7.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  Clan fights worden sws hard op dit spel.

 8. Anoniem -   
  Dylan's avatar

  Onthoudt de psn naam Crazy_monkey070