Activision BlizzardWe zouden denken dat de PlayStation 3 steeds meer en meer dé gameconsole op de wereld wordt, maar als het aan de grootste uitgever van games Activision Blizzard ligt, gaat dat waarschijnlijk niet door. Ze zijn namelijk heel erg ontevreden over de kosten van de PlayStation 3 en PSP die ze kwijt zijn bij het ontwikkelen van de games en dreigen met drastische maatregelen.

Bobby Kotick, de President en CEO van Activision Blizzard, zegt dit namelijk tegenover The Times, een hoog aangeschreven krant in Amerika. Doordat de kosten voor het ontwikkelen duurder zijn dan voor andere consoles en omdat de Wii en Xbox 360 beter verkoopt, zijn ze nu aan het bekijken wat de uitgever wilt gaan ondersteunen in 2010 en 2011.

“I’m getting concerned about Sony; the PlayStation 3 is losing a bit of momentum and they don’t make it easy for me to support the platform. It’s expensive to develop for the console, and the Wii and the Xbox are just selling better. Games generate a better return on invested capital on the Xbox than on the PlayStation…When we look at 2010 and 2011, we might want to consider if we support [PS3 and PSP].”

De uitgever van games zoals Call of Duty, Guitar Hero en Tony Hawk wil dat SOny zijn prijzen verlaagd in de toekomst, anders is er de kans dat vele games niet meer naar de PlayStation 3 of PSP komen. Activision heeft het laatste fiscale jaar maar liefst $ 500 miljoen betaald voor rechten en dergelijke.

Voorlopig blijft Activision gewoon games voor de PlayStation 3 en PSP uitbrengen en duidt dit vooral op grootspraak om zo de kosten te verminderen. Maar zal dit Sony aan het denken zetten? Laten we met zijn allen hopen dat Activision niet verloren gaat als uitgever van topgames voor de PS3 en PSP.