Stopt Activision Blizzard met het ontwikkelen voor de PlayStation 3?

Activision BlizzardWe zouden denken dat de PlayStation 3 steeds meer en meer dé gameconsole op de wereld wordt, maar als het aan de grootste uitgever van games Activision Blizzard ligt, gaat dat waarschijnlijk niet door. Ze zijn namelijk heel erg ontevreden over de kosten van de PlayStation 3 en PSP die ze kwijt zijn bij het ontwikkelen van de games en dreigen met drastische maatregelen.

Bobby Kotick, de President en CEO van Activision Blizzard, zegt dit namelijk tegenover The Times, een hoog aangeschreven krant in Amerika. Doordat de kosten voor het ontwikkelen duurder zijn dan voor andere consoles en omdat de Wii en Xbox 360 beter verkoopt, zijn ze nu aan het bekijken wat de uitgever wilt gaan ondersteunen in 2010 en 2011.

“I’m getting concerned about Sony; the PlayStation 3 is losing a bit of momentum and they don’t make it easy for me to support the platform. It’s expensive to develop for the console, and the Wii and the Xbox are just selling better. Games generate a better return on invested capital on the Xbox than on the PlayStation…When we look at 2010 and 2011, we might want to consider if we support [PS3 and PSP].”

De uitgever van games zoals Call of Duty, Guitar Hero en Tony Hawk wil dat SOny zijn prijzen verlaagd in de toekomst, anders is er de kans dat vele games niet meer naar de PlayStation 3 of PSP komen. Activision heeft het laatste fiscale jaar maar liefst $ 500 miljoen betaald voor rechten en dergelijke.

Voorlopig blijft Activision gewoon games voor de PlayStation 3 en PSP uitbrengen en duidt dit vooral op grootspraak om zo de kosten te verminderen. Maar zal dit Sony aan het denken zetten? Laten we met zijn allen hopen dat Activision niet verloren gaat als uitgever van topgames voor de PS3 en PSP.

14 reacties

 1.    229 XP
  csvichf's avatar

  maakt niet veel uit mw2 komt 100%zeker op de ps3

  activision maakt veel crappy games

 2.    229 XP
  csvichf's avatar

  en ze gaan heus wel blijven maken voor ps3 anders zijn het een stel debielen

 3.    3761 XP
  vinnie1234's avatar

  PLEASS SONY DENK NA 🙁

 4. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Lol lame… Het mag dan wel meer kosten maar het werpt wel zijn vruchten af…

 5.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Nogal zielig dat ze zo kinderachtig doen terwijl ze zonder de PS1 en de PS2 het nooit zouden gered hebben in de industrie.

  En wat heeft attach rate nu te maken met meer consoles? De attach zou hoger liggen moest Activision de prijzen van hun games verlagen. Een price drop zou wel het aantal verkochte spellen verhogen maar toch niet de attach rate.

  Al bij al is’t een echt achterlijke opmerking, want op die manier verliezen ze zelf ook geld.

  Oh… en ze zijn zelf niet duur met hun games die €140 kosten (Guitar Hero, DJ Hero) en recycles van oudere games voor de volle prijs.

 6.    75 XP
  SecrecY's avatar

  hmmf laat activision zijn (flut)games maar goedkoper maken!!

 7.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  heb nog nooit een game van ze in huis gehad, dus van mij mogen ze de…….krijgen

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ach praatjes, ze proberen gewoon iedereen bij Sony ff wakker te schudden 😉 maar ze blijven heus wel games maken

 9.    790 XP
  Robbert's avatar

  Als er een uitgever is die op dit moment veel winst maakt, dan is het Activision-Blizzard wel… Met World of Warcraft, Guitar Hero franchise waarmee ze flink uitmelken en CoD.
  Ik denke dat ze echt niet stoppen met ontwikkelen voor de ps3, denk dat ze enkel dreigen om Sony uit te dagen en hopen dat Sony ze een stapje tegemoet komt…

 10.    6677 XP
  Myx's avatar

  Pff wat is dat nou, omdat de xbox gewoon crap is is het zo laag geprijst, sony mag zelf weten wat de prijs is, sins wanneer heeft de ontwikkelaar daar macht over.

 11.    3762 XP
  jimke1's avatar

  grote woorden meer niet die weten heel goed als ze niets meer maken voor de ps3 dat ze wel veel meer gaan verliezen dan anders maja niet belangerijk

 12.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  Haha, als Activision daarmee stopt gaan ze hun omzet zien dalen met een nog groter bedrag denk ik. Met stoere praat komen ze nergens.

 13.    163 XP
  Dazz-e's avatar

  Bla Bla Bla

  Gewoon weer gebla van activision

 14.    1949 XP
  elazzja's avatar

  De productiekosten voor een blu-ray speler zijn met 50 dollar gedaald, dit betekent winst voor de elk volgende ps3 die wordt verkocht toch?