Sony: “Prijs PS Vita niet aangepast voor de 3DS”

Sinds de PS Vita bekend werd gemaakt was er al een hoop speculatie omtrent de prijs en release van het apparaatje. Het eerste weten we ondertussen al, maar waarop deze prijs precies gebaseerd is was nog niet bekend. Vele mensen dachten dan ook dat de lage prijs een reactie was op de prijs van de 3DS.

Niets blijkt minder waar te zijn, aangezien Sony aangeeft niet eens gekeken te hebben naar de prijs van de 3DS voordat de prijs vastgesteld werd. Shuhei Yoshida, een grote naam bij Sony, had hierover het volgende te zeggen:

“$250 or €250 has always been our target price to hit for PS Vita, since the beginning of the development of the platform in 2008. We did not price PS Vita to match 3DS. Consumers have to see the value to shell out their hard-earned money, so each product must have the right price to meet the consumers’ perception of the value proposition of each product. We believe €250 – €300 for the 3G/WiFit model – is the right price for PS Vita.”

Duidelijke taal dus, de PS Vita blijft dan ook €250 en zal niet aangepast worden naar aanleiding van de prijsdaling van de 3DS, althans, nog niet.

 1.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  3DS voegt alleen maar dimensie toe. PS Vita voegt teveel dingen om op te noemen. PS Vita wordt hopelijk geen flop zoals dat vage kleine dingetje, daar is Vita te goed voor! En facking HD, da’s awsummer dan 3D vind ik.

 2.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  De 3DS komt niet eens in de buurt, qua game ervaring, bij de PS Vita.

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Nintendo mag wel eens met goede games komen ‘wat tot nu toe hebben ze niet “1” game die goed is’. Die 20 gratis games als pleister op de wond “betalen de mensen eigelijk zelf” en die 10 nes games wil niemand spelen, ‘ze hadden beter voor 10 super-nes en 10 GBA games kunnen kiezen’. De Vita is net als de PSP toen der tijd zijn geld meer dan waard.

 4.    117 XP
  angryfox's avatar

  Design en Oled scherm is al waard voor 250 euro

 5.    510 XP
  Seven's avatar

  Niet gekeken naar de prijs lijkt mij onwaarschijnlijk. Als concurrent hou je dat soort informatie altijd in de gaten. Desondanks denk ik niet dat een hogere prijs marketing technisch verantwoord zou zijn geweest. Het moet tenslotte wel verkopen en om nou meer te vragen dan de ps3…