Investeringsbedrijf Wedbush Securities verwacht dat dat de Call of Duty: Elite-abonneeservice een enorm succes zal worden. Dit schrijft de gamewebsite Gamasutra. Elite zal een online dienst worden waardoor je toegang krijgt tot enkele extra’s die niet op de disc staan, waaronder extra levels, online video’s opnemen, uitgebreide statistieken en noem maar op.

Wesbush Securities verwacht dat Activision maar liefst meer dan 35 miljoen euro aan abonnementsgeld kan binnen halen. Voor de dienst zal men jaarlijks een bedrag moeten betalen van ongeveer 50 euro. Ook zal de Hardened Edition een code bevatten voor een jaar lang lidmaatschap. Deze editie zal verschijven voor $100. Een prijs voor Europa staat nog niet vast.

Het investeringsbedrijf verwacht dit jaar meer dan een miljoen gebruikers voor Call of Duty: Elite. Dit aantal zal tegen eind volgend jaar drie miljoen zijn en in 2013 zelfs boven de vijf miljoen gebruikers. Wedbush Securities ziet dit als een belangrijke bron van inkomsten voor Activision.

Call of Duty: Elite zal beschikbaar zijn vanaf 8 november. Dit is ook de datum dat Call of Duty: Modern Warfare uitkomt. Gaan jullie een abonnement nemen op Call of Duty: Elite, of laten jullie het voor wat het is?