Online pass levert EA 15 miljoen euro op

De online pass was als één van de eerste ingevoerd door Electronic Arts. Hierdoor werd de verkoop van tweedehands games onder druk gezet, want gamers moeten als ze een tweedehands game kopen een code erbij kopen als ze online willen spelen.

Ondertussen zijn er al meer uitgever die dit systeem ook gebruiken en het lijkt erop dat de gamers het uiteindelijk weten te accepteren. Vaak hoor je dat de uitgevers dit alleen maar doen voor het geld en dat klopt eigenlijk wel. Verwacht wordt dat er meer nieuwe games worden gekocht dan tweedehand games, maar cijfers zijn nooit naar buiten gebracht.

Er zijn nooit cijfers uitgebracht tot een tijdje geleden, want dan deed CFO van Electronic Arts, Eric Brown, voor het eerst een boekje open. Deze man deelde mee dat het systeem tussen de 10 á 15 miljoen dollar heeft opgeleverd. Het is niet zeker of de cijfers gebasseerd zijn op het feit dat er meer nieuwe games zijn verkocht of dat het alleen gaat om de inkomsten van de losse codes. Waarschijnlijk is het het laatste, maar het is niet echt een groot cijfers volgens Brown.

 1. Anoniem -   
  gastZonderIp's avatar

  “Ondertussen zijn er al meer uitgever die dit systeem ook gebruiken en het lijkt erop dat de gamers het uiteindelijk weten te accepteren.”

  heeft geen fuck met accepteren te maken, je kan niet anders in dat geval.

 2.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  @gastZonderIp: ja idd ! of je koopt de game of je koopt de pass. dan moet je idd accepteren.

 3. Anoniem -   
  ddark's avatar

  Obey or no online play

 4.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Slim Acie van ze$$$ maar niet voor ons dan^^

 5.    5345 XP
  PattyS3's avatar

  Tja.. Hoeveel kost zo’n pass dan eigenlijks?

 6.    522 XP
  axeldc's avatar

  @PattyS3:
  Een pass kost zo een € 10 (zie: NFS)

 7.    204 XP
  NLgerben's avatar

  Dit is gewoon een van de betere marketings strategieën die werken.
  Een klein publiek klaagt dat ze geen 2e hands kunnen kopen en toch verdienen ze veel geld! Ik zelf heb er geen moeite mee alleen ik vind wel dat dat games in kwestie goedkoper moeten worden ca. 40 euro per top game.

 8. Anoniem -   
  Denniskuhh's avatar

  lol, en dan zeggen dat activision geld gieren zijn, zo zie je maar weer, iedereen wil geld zien ^^ ook begrijpelijk natuurlijk.

 9.    776 XP
  Sevinho's avatar

  Smart..

 10. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Het is gewoon inkomsten verlies en zo compenseren ze het leer er maar mee leven het ontwikkelen wordt steeds duurder kopieren is ook een probleem.
  Maar het kan inderdaad ook iets goedkoper een adviesprijs van 54,95 in plaats van 64,95. En voor de minder kwalitatieve games 50 euro nieuwe
  studios moeten ook eerst verdienen voordat ze aan top kunnen komen.

 11.    120 XP
  vgamer's avatar

  @ChristiaanvdG: Ja, koop het spel gewoon niet. Er valt niets te ‘moeten’.