http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4e6e0f0a601ae.jpg

Zoals je wellicht wel hebt vernomen is er een Sony PlayStation headset op de markt gekomen, alleen dan enkel in de Verenigde Staten. Een Europese release is ons nog niet bekend en de vraag is nog maar of de headset Überhaupt naar Europa komt. Nu zijn we natuurlijk met z’n allen PlayStation-fans en mag zo’n headset eigenlijk niet ontbreken in de collectie.

Erg duur is de headset in Amerika zelf natuurlijk niet, voor 90 dollar scoor je er namelijk al eentje in de USA. Maar we zitten hier in Nederland natuurlijk met de nodige verzendskosten en douane-ongein. De plek waar je het beste de headset naar mijn mening kan kopen, is eBay. Hieronder heb ik al een aantal advertenties eruit geplukt:

Headset eBay 1 – 75 euro – 25 euro verzenden
Headset eBay 2 – 90 euro – verzendskosten op aanvraag
Headset ebay 3 – 90 euro – 25 euro verzendskosten

De meest aantrekkelijke is natuurlijk de eerste optie, die ook het goedkoopste is. Voor zo’n 100 euro heb je dan de PlayStation wireless headset, wat op zich niet zo’n hele slechte deal is.

Let alleen wel dat de douane alles boven de 70 dollar ‘beboet’ met BTW en je er dus nog een bedrag overheen kan krijgen. Om dit te voorkomen moet je contact opnemen met de verkoper en het volgende proberen te regelen:

  • Zorg dat de waarde op de bon bij het pakketje lager is dan 60 dollar
  • Vraag of de persoon het pakketje wilt versturen als ‘gift’
  • Het is ook mogelijk om je voor te doen als ‘partner’ en de headset te laten sturen als promo-materiaal. Deze optie werkt vaak ontzettend goed.
  • Het is ook nog mogelijk om de headset als 2e hands te laten versturen, je kunt dan de verkoper vragen het plastic e.d. van de headset af te halen.

Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je de headset gewoon voor die 100 euro in huis krijgt en je geen overbodige bedragen moet betalen. Mochten jullie nog tips hebben of links naar de headset, laat dat dan even weten in de comments!