Bijna alle downloadbare PSP-games speelbaar op PS Vita

Sony’s gloednieuwe handheld; de PS Vita, zal straks in staat zijn om ook PSP-games te kunnen afspelen. Zowat elke PSP-game die namelijk te krijgen is in de PlayStation Store zal afspeelbaar zijn op Sony’s handheld. Dit belooft het Japanse bedrijf tijdens de persconferentie in Tokyo van vandaag.

De ondersteuning voor PSP-games gaat echter nog verder, Sony zal zelfs ervoor zorgen dat je de 2e analoge stick met de PSP-games zal gaan kunnen gebruiken. Voor UMD-bezitters wordt op het moment nog steeds naar een oplossing gezocht, maar Sony zal deze mensen naar eigen zeggen niet vergeten.

Met dit nieuws heb je tijdens de launch van de PS Vita dus al meteen de handheld haar eigen launchtitels, plus nog eens al die PSP-games die in het verleden uit zijn gekomen. Tijdens de launch verwacht men tussen de 500 en 600 PSP-titels voor de PS Vita klaar te hebben staan.Bereid je dus voor op heel wat speeluurtjes, zeer goede zet van Sony als je het ons vraagt.

3 reacties

 1.    1920 XP
  elazzja's avatar

  Wist ik allang. Ze hadden het een keer zo gezegd: de hele digitale psp bibliotheek is vanaf dag 1 beschikbaar. Daarnaast ook in een hogere resolutie. Dus 540p. Voor Umd bezitters denk ik dat er een soort van externe HUB komt of dat je de code van de CD in de store moet tikken voor de digitale download.

  In ieder geval kun je direct aan de slag met je eigen bestaande account.

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  @elazzja: was idd eerder gezegd maar wist niet dat het er zo’n 500 zouden zijn.

 3.    31 XP
  Rogun06's avatar

  kan je ook aan de slag met je ps3 account