Sony Comupter Entertainment Australië (SCE Australië) heeft vandaag aangekondigd dat de langverwachte HD PlayTV in oktober van start gaat in Australië. Dit betekend de start van deze nieuwe technologie voor de PlayStation 3. Dit laat Michael Eprhaim van SCE Australië weten en waarom er geen standard-definition versie van PlayTV daar beschikbaar komt.

Doordat Australië massaal aan het overstappen is naar digitale televisie, wat dus ook HD met zich meebrengt, begint SCE Australië in oktober met het begin van HD PlayTV. Met de tuner van deze technologie die je per USB aansluit op je PlayStation 3, kan je alle TV programma’s opnemen en slaat deze op je PlayStation 3 welke je dus later kan terug bekijken vanaf je gameconsole.

Dit is voor elke PLayStation 3 bezitter een mooie gelegenheid om zo voordelig te zijn,. Doordat de tuner met een dubbele HD-tuner ingebouwd minder dan (Australische) $ 200,- gaat kosten, zijn ze voordeliger uit dan elke andere tuner met deze mogelijkheid, omdat je al een PS3 in huis hebt en geen andere kosten voor andere apparatuur hoeft te maken.